Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Spalvingos idėjos Atvelykiui

Spausdinti

Iš popieriaus tvirto dirbinio, kaip žinia, nepadarysi. Tačiau kokie dailūs ir mieli gali būti maži popieriniai darbeliai, įsitikinau žiūrėdama į Jolitos Jaruševičienės margučius. Jolita neseniai pradėjo dirbti Venciūnų bibliotekoje, todėl kartais aplankau kolegę, dalinamės patirtimi ir planais, idėjomis. O dar gerokai prieš Velykas pamačiusi jos kurtus margučius supratau, kad iš Jolitos galima ir kai ko išmokti.

Alovėje yra daug moterų, mėgstančių rankdarbius. Keletą jų pakviečiau į edukacinę valandėlę bibliotekoje. Jos metu bibliotekininkė Jolita mokė kvilingo būdu (popieriaus lankstymo meno rūšis) dekoruoti kiaušinį.

Tiesa, kantrybės – kaip ir kiekviename kūrybiniame procese – reikia turėti nemažai. Darbelio gražumą lemia kompozicija, popieriaus rūšis ir spalvos. Labai svarbu, kad puošmenos, jų elementai sietųsi su proga, kuriai yra ruošiamos.

Padedant Jolitai, mums pavyko išmokti pasigaminti keletą puošybos elementų ir galiausiai spalvingai dekoruoti vieną margutį. Čia kūrybiškumui vietos į valias. Tad kartu su mažaisiais šeimos nariais dar galima suspėti jį išbandyti belaukiant Atvelykio.


Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė