Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Velykos atėjo, margučiai riedėjo“

Spausdinti

Rid rid rid margi margučiai,
O čia čia maži vaikučiai –
Jei margučiai neriedės,
Ir vaikučiai nedidės!

(Vytė Nemunėlis)

Velykos – didžiausia ir linksmiausia pavasario šventė. Visi laukia Prisikėlimo. Kai tik jį paskelbia švento Velykų ryto varpai, visur prasideda linksmybės. Jau nuo senų laikų Velykos buvo šventė, kurios metu susiburia visa šeima. Ši šventė ypač smagi mažiesiems – ne vien dėl skanumynų, tačiau ir todėl, kad Velykų dieną įprasta žaisti su margučiais.

Balandžio 5 dieną nešini savo gražiausiais margučiais vaikai skubėjo į Krokialaukio biblioteką, kur vyko smagi popietė „Velykos atėjo, margučiai riedėjo“. Populiariausias popietės žaidimas – margučių ridenimas, o juos vaikai rideno specialiai tam skirtu mediniu loveliu. Šio ridenimo  tikslas – numušti kuo daugiau ant žemės esančių margučių. Vaikai stengėsi kuo toliau nuridenti savo margučius, nes tik toliausiai nuridenus kiaušinį buvo galima tapti nugalėtoju. O ja tapo Goda Strungytė.

Kitas smagus velykinis žaidimas – margučių „medžioklė“. Sode ant pievelės padėjome daugybę kiaušinių, o tuomet vaikams reikėjo surinkti kuo daugiau margučių. Šiame žaidime viską lėmė ne atidumas, o greitis. Surinkusi daugiausiai margučių laimėtoja tapo Smiltė Rinkevičiūtė.

Daug džiaugsmo ir šypsenų sukėlė pamestų margučių ieškojimas. Popietės pabaigoje vaikai minė mįsles, pasakojo, kaip patys šventė Velykas. Pasibaigus žaidimams visi vaikai buvo apdovanoti saldumynais ir knygutėmis.

Dėkojam dailininkei Nijolei Marčiulaitienei už zuikių „karūnas“, papuošusias vaikų galveles.

Kviečiame aplankyti virtualią parodą „Velykos atėjo, margučiai riedėjo“ Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos „Facebook“ paskyroje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė