Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Mikalavo biblioteka minėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną

Spausdinti

„Niekas kitas taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga. Pamatykime džiaugsmą vaiko akyse, kai jis perskaito pirmąjį žodį ir į rankas pasiima pirmąją knygutę.“ (Astrida Lindgren)

Mikalavo bibliotekoje buvo minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Bibliotekoje lankėsi Pivašiūnų gimnazijos 2 klasės mokiniai su klasės mokytoja Daiva Ambrasiene. Bibliotekininkė papasakojo pradinukams apie Tarptautinę vaikų knygos dieną bei apie pasakų kūrėją H. K. Anderseną ir jo kūrybą, kadangi šią dieną, balandžio2-ąją, švenčiamas ir rašytojo Hanso Kristiano Anderseno (1805-1875) gimtadienis. Vaikai vartė, skaitė, domėjosi įvairiomis knygomis, papasakojo, kaip jie saugo knygeles, kokias knygas jau yra skaitę, kokias skaito dabar, taip pat spėliojo, iš kokių pasakų yra vienas ar kitas  herojus.

Knygos yra vartai į stebuklų, paslapčių, mistikos, įdomybių pasaulį. Skaitymo džiaugsmą atradęs vaikas turi galimybes akimirksniu persikelti į žaismingą pasakų, nerealių istorijų pasaulį, aplankyti įvairias šalis ir miestus, susipažinti su kitų tautų gyvenimo būdu ir t.t. Galėtume vardyti ir vardyti, ką atranda ir kokią naudą gauna skaitantys vaikai.

Tai tik dalis to, ką vaikui duoda skaitymas. Linkiu kiekvienam vaikui atrasti skaitymo džiaugsmą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mikalavo filialas vyresn. bibliotekininkė
Renata Stanevičienė