Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Akcija Lietuvių kalbos dienoms

Spausdinti

Jau šešti metai tarp dviejų Lietuvai svarbių švenčių – nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d. – Lietuvoje ir užsienio lietuvių bendruomenėse vyksta įvairiausi renginiai, skirti Lietuvių kalbos dienoms. Šiuo laikotarpiu – vasario 21 d. – minima Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Nuo pat šios iniciatyvos paskelbimo 2016 metais, joje dalyvauja ir Punios biblioteka.

Šiemet kviečiu skaitytojus dalyvauti akcijoje „Skaitau lietuvių autoriaus kūrinį“. Kad būtų lengviau pasirinkti knygą – paruošta virtuali paroda. Joje skirtingo laikotarpio knygos, naujesni ir gal kiek primiršti autoriai. Žinoma, tai tik maža dalelė viso lietuvių autorių knygų fondo, esančio bibliotekoje.

Kovo 10 d. kviesime skaitytojus į baigiamąjį akcijos renginį „Perskaičiau ir rekomenduoju“, kuriame dalinsimės įspūdžiais apie perskaitytas knygas. Jeigu dėl COVID-19 pandemijos vis dar negalėsime susitikti gyvai bibliotekoje, tai renginys vyks naudojant Microsoft TEAMS programą. Na, o skaitytojų, neturinčių galimybės dalyvauti virtualiame susitikime, nuomonę susižinosime telefonu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė