Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Laikas, likęs gyventi…

Spausdinti

Laikas, likęs gyventi, svarbesnis nei visi metai, kurie praėjo… ( A. Camus)

Šį straipsnį norėjau parašyti remdamasi prancūzų-alžyriečių kilmės filosofo ir rašytojo A. Camus fraze: „Laikas, likęs gyventi, svarbesnis nei visi metai, kurie praėjo…“

Praeiti metai buvo didelis išbandymas daugeliui žmonių. Pirmoji „COVID-19“ banga, prasidėjusi pavasarį, „pasėjo“ didelį nepasitenkinimą žmonijoje. Antroji „COVID-19“ banga pasiglemžė daug žmonių gyvybių.

Pagal mirštamumą Alytus, skaitant statistiką, šiuo metu yra ketvirtoje vietoje. Nesinori skaityti laikraščių, žiūrėti televizijos žinių, bet aplink serga daug pažįstamų, kolegų, draugų ir giminaičių. Sulaukėme 2021-ųjų metų, bet statistika vis tiek negailestinga. Vakcina nuo „COVID-19“ viruso sukėlė žmonijoje sąmyšio bangą: ar verta skiepytis, gal tai neaiškios kilmės vakcina, nuo kurios neaišku kaip sureaguos mūsų organizmas?

Jauni žmonės dar nelabai tiki, koks pavojingas šis virusas, o ką kalbėti apie vyresnio amžiaus žmones ir tuos, kurie turi lėtinių ligų. Žmonės, su kuriais teko bendrauti nuotoliniu būdu, teigia, kad tai yra pavojingas virusas su tam tikromis ypatybėmis: skonio nejutimu, jėgų netekimu ir kitomis sveikatos problemomis.

Galbūt niekas nesupras šio mano straipsnio, kurių nepalietė netektis, artimųjų ligos ir savos ligos… Linkiu visiems išlikti sveikiems ir sulaukti šviesesnio rytojaus!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyr. bibliotekininkė
Laima Morkevičienė