Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vytauto Račicko knygos ir jų personažai

Spausdinti

Pirmąją metų dieną gimtadienį švenčia mylimiausias vaikų ir jaunimo rašytojas Vytautas Račickas. Geriausia dovana kiekvienam rašytojui – jo knygų skaitymas.

Rašytojas dažnas svečias mokyklose ir bibliotekose, nes žino, kad gyvas bendravimas su skaitytojais – tai galimybė iš arti pažinti vaikus ir jaunuolius, sužinoti jų lūkesčius, problemas. „Mėgstu rašyti apie išdykusius vaikus, nes jie nors ir prikrečia kvailysčių, bet yra geros širdies“, – kažkada prisipažino rašytojas. Todėl jo knygų personažai linksmi, šiek tiek padykę, nesiskiria nuo pačių skaitytojų.

V. Račicko knygos kasmet patenka į skaitomiausių knygų penketuką, yra pelnę apdovanojimų.

Savo sodyboje, Giedrakalnyje, nuo 2004 metų V. Račickas kuria savo kūrybos personažų skulptūrų parką. Atėjusius į parką pirmas pasitinka šv. Kazimieras – vaikų ir jaunimo globėjas. Kieme stovi ąžuolinis Zuika Padūkėlis, Evaldukas, fleita grojanti mergaitė Nipė, Lukošiukas ir kt. Norintiems atsipūsti – linksmas suolelis, prie kurio laukia kalytė Muzika. Rašytojas parašė virš 30 knygų, todėl personažų jo parkui tikrai nepritrūks.

Kviečiu į virtualų susitikimą su rašytoju V. Račicku: prisiminti jo kūrybą, linksmus personažus, akimirkas iš Krokialaukio bibliotekoje vykusių susitikimų. https://www.facebook.com/AlytausRSVB/videos/109637050967144/

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė