Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gražiausios ir originaliausios eglutės konkurse sėkmė lydėjo Vaisodžių biblioteką

Spausdinti

Baigėsi didžiosios žiemos šventės, o kartu su jomis ir gražiausios bei originaliausios bibliotekos eglutės konkursas. Gruodžio 2 d. skelbtame konkurse dalyvavo 24 rajono viešosios bibliotekos filialai, atsiuntę savo gražiausių ir originaliausių eglučių nuotraukas. Prie konkurso prisidėjo ir Pivašiūnų gimnazija, atsiuntusi moksleivių papuoštą žaliaskarę. Be eglučių gavome ir keletą kalėdinių puokščių, šventinių papuošimų ar dekoracijų nuotraukų, kurios taip pat „lygiomis teisėmis“ dalyvavo šiame konkurse.

Siekiant skaidrumo ir objektyvumo konkurso organizatoriai nesiėmė vertinti vienos ar kitos bibliotekos eglutės grožio bei originalumo, tad visa vertinimo „našta“ buvo perkelta ant bibliotekų skaitytojų bei lankytojų pečių, kurie spausdami patiktukus rajono viešosios bibliotekos feisbuko paskyroje ir nulėmė vienos ar kitos eglutės vietą „turnyrinėje“ lentelėje. Keletas bibliotekų konkursui atsiuntė daugiau nei vieną eglutės nuotrauką, tad vertinome tik tą eglutę, kuri surinko daugiausia jūsų patiktukų.

Savaime suprantama, jog tokiame konkurse sėkmė dažnai priklauso ne tik nuo bibliotekininkių išmonės bei sumanumo, bet ir nuo bibliotekų ryšių su vietos bendruomenėmis bei bibliotekų darbuotojų feisbuko draugų ar pasekėjų gausos. Juk kuo glaudesnis bibliotekos ryšys su vietos bendruomene – tuo daugiau patiktukų gali sulaukti „savos“ bibliotekos eglutė. Kuo daugiau draugų turi savo feisbuko paskyroje, tuo daugiau šansų, jog tavoji eglutė puikuosis nugalėtojų sąrašuose. Tačiau tai ne olimpinės varžybos, kuriose kiekvieno vertintojo balsas yra auksinis. Tai tik žaismingas ir smagus kalėdinių eglučių konkursas, kuriame bet kuris bibliotekos darbuotojas galėjo parodyti savo išmonę ir sumanumą. O jo išties netrūko. Vieni savo eglutes kūrė iš knygų ar natų lapų, kiti jas puošė ryškiaspalviais paukščiais, gėlėmis ar džiovintais vaisiais.

Smagu, jog šiame konkurse netrūko ir sportinio azarto. Jei pačioje konkurso pradžioje į priekį veržliai įsiveržusi „skandalingoji“ Simno bibliotekos eglutė tarsi ir nepaliko šansų kitoms konkurso dalyvėms, tai vėliau ją šauniai „apėjo“ Vaisodžių bibliotekos „elektroninė“ eglė su mąsliu seniu besmegeniu, kurio liūdna veido išraiška tarsi byloja, jog Kalėdos ir Naujieji metai bus išties nekokie. Taip ir buvo. Tad galutinėje įskaitoje Vaisodžių eglutė su „elektroniniu seneliu“ ir laimėjo garbingą pirmąją vietą. Visi dalyvavusieji šiame konkurse gaus padėkos diplomus, o trys nugalėtojai vasario mėnesį bus apdovanoti specialiais bibliotekos direktoriaus Aivaro Vyšniausko prizais.

Visi norintys dar kartą pasigrožėti visomis konkurse dalyvavusiomis eglutėmis gali tai padaryti paspaudę grotažyme pažymėtą nuorodą bibliotekos „Facebook“ paskyroje: #IšrinkimeGražiausiąIrOriginaliausiąBibliotekosKalėdinęEglutę!

Na, o mes dėkojame visoms konkurse dalyvavusioms bibliotekų darbuotojoms už jų entuziazmą ir kantrybę, kuriant savo nepakartojamas kalėdines eglutes ir skelbiame galutinius gražiausios bei originaliausios bibliotekos eglutės konkurso rezultatus.

  1. Vaisodžių biblioteka (Už originalius kūrybinius-techninius sprendimus ir „elektroninį senelį“) – 216 patiktukų
  2. Simno biblioteka (Už netikėtas bibliotekinės veiklos išraiškos formas lauko sąlygomis ir polemiką internete) – 180 patiktukų
  3. Krokialaukio biblioteka (Už klasikinį grožį ir kalėdinės puošybos tradicijų tęstinumą) – 79 patiktukai

Dar kartą sveikiname konkurso nugalėtojus, o kitiems patariame nenusiminti, nes ne už kalnų mūsų laukia  dar viena graži pavasario šventė – Velykos, kurių metu vėl skelbsime naują, gražiausio ir originaliausio velykinio margučio konkursą!

Arnoldas Šatrauskas