Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Baigėsi mėnesį trukęs „Stebuklingos kalėdinės pasakos“ konkursas

Spausdinti

Baigėsi daugiau kaip mėnesį trukęs „Stebuklingos kalėdinės pasakos“ konkursas, kurį organizavo rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Konkurso tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo raštingumą, jų vaizduotę, tobulinti rašymo įgūdžius, kalbą. Taip pat buvo siekiama atskleisti vaikų kūrybinės raiškos gebėjimus, plėsti jų literatūrinį bei kultūrinį akiratį.

Vaikų buvo prašoma sukurti pasaką ar pasakojimą tema: „Stebuklinga kalėdinė pasaka“. Toje pasakoje ar pasakojime be kitų išgalvotų herojų buvo rekomenduojama (bet neprivaloma) paminėti keturis pagrindinius veikėjus: Kalėdų Senelį, geraširdį nykštuką, išdykėlį velniuką ir linksmąjį senį besmegenį. Esant reikalui vaikai veikėjus galėjo keisti, o jų skaičių didinti savo nuožiūra.

Startavęs gruodžio 3 d. konkursas iki Trijų karalių sulaukė net 35 pasakėlių, kurias konkurso organizatoriams atsiuntė 33 moksleiviai: 30 iš rajono ir 3 iš miesto. Tad dėkui visoms filialų darbuotojoms, už jaunųjų talentų paieškas. Taip pat ir tėveliams, paskatinusiems savo atžalas dalyvauti šioje kūrybinėje šventėje. Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes, tačiau dalyvauti jame panoro tik dviejų amžiaus grupių: 6-10 m. ir 11-14 m. dalyviai. Tradiciškai aktyviausi buvo jauniausieji – 6-10 m. konkurso dalyviai. Jie organizatoriams atsiuntė net 24 savo sukurtas pasakėles. Likusias 11 pasakėlių atsiuntė 11-14 m. moksleiviai.

Šis konkursas, kaip ir pirmasis pavasarį, sulaukė didelio vaikų susidomėjimo, nes buvo organizuotas siaučiant pandemijai, karantino sąlygomis, kuris užkirto kelią kitoms aktyvesnio pobūdžio veikloms: tiek atvirose, tiek ir uždarose erdvėse. Tad nenuostabu, jog daugelis kūrybinių sprendimų šiuo metu buvo įgyvendinami jaukioje namų aplinkoje, o atsiradus daugiau laisvo laiko kiekvienas jo dalyvis turėjo puikią progą atskleisti savo kūrybinius gebėjimus.

Konkursas baigėsi, tad dabar belieka tik įvertinti konkurso dalyvių darbelius. Specialiai tam suburta komisija iki vasario 1 d. vertins moksleivių pasakas vadovaudamasi nuostatuose numatytais kriterijais. Pagrindinis vertintojų dėmesys bus kreipiamas į siužeto meniškumą, išradingumą, jo originalumą, konkurso temos atitikimą, kalbos turtingumą bei taisyklingumą.

Perskaičiusi visas pasakas vertinimo komisija paskelbs konkurso nugalėtojus dviejose skirtingose amžiaus grupėse. Taip pat bus paskelbtas dar vienas nugalėtojas, kurį išrinks 32 filialų darbuotojai, iki vasario 1 d. atsiuntę labiausiai jiems patikusios pasakaitės numerį, adresu: skaitykla@alytus.rvb.lt

Tad mieli filialų darbuotojai, nepasididžiuokite ir geranoriškai atlikite savo „pilietinę“ pareigą.

Nugalėtojai bus paskelbti vasario 2 d. bibliotekos tinklalapyje ir bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Visi vaikų darbai bus išspausdinti atskiru leidiniu ir įteikti jų autoriams apdovanojimų metu.

Visi konkurso dalyviai tai pat bus apdovanojami ir rajono viešosios bibliotekos direktoriaus Aivaro Vyšniausko padėkos raštais, o trys geriausieji darbai – specialiais bibliotekos direktoriaus prizais. Apdovanojimai vyks vasario mėnesį, pasibaigus karantinui. Tikslesnę apdovanojimų datą paskelbsime vėliau. Tad apsišarvuokime kantrybe ir palaukime galutinių rezultatų, kurie tikrai jau ne už kalnų.

Arnoldas Šatrauskas