Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekininkai rekomenduoja: M. J. Arlidge „Melagis melavo“

Spausdinti

Ilgėjantys ir niūrūs vėlyvo rudens vakarai vis dažniau leidžia paimti į rankas knygą. Vakaro be knygos tiesiog neįsivaizduoju. Šią savaitę baigiau skaityti M. J. Ardlige knygą „Melagis melavo“. Nuo pat pirmosios knygos pamilau šį autorių, jo kuriamas istorijas bei personažus. Kai paimu į rankas jo knygą, jau žinau, jog manęs laukia puikiai praleistas laikas. Visos šio autoriaus knygos prikausto dėmesį, kad net ir prabėgus kelioms skaitymo valandoms nesinori jų padėti į šalį, tiesiog priverčia versti puslapį po puslapio, bandant išsiaiškinti, kas bus toliau ir drebėti skaitant apie šiurpius nusikaltimus…

Nuo pat pirmosios M. J. Ardlige knygos draugauju su detektyve inspektore Helena Greis. M. J. Arlidge, išgarsėjęs savo trileriais „Eni Beni”, „Juoda širdis” bei „Lėlės namas“, grįžta su ketvirtąja serijos knyga apie šaltakrauję, velniškai sumanią detektyvę, kuriame ji įtraukiama į siaubingą gyvenimus griaunantį ugnies šėlsmą. Mano nuomone, šis trileris truputį „lengvesnis“, ne toks šiurpus ir siaubą keliantis kaip „Eni Beni“ ar „Juoda širdis“, bet vis tiek prikaustantis dėmesį iki paskutinio knygos lapo.

Veiksmas vyksta pietų Anglijoje. Vidurnaktį skirtingose Sautamptono vietose netikėtai kyla trys gaisrai. Tas pats braižas – ir kitą naktį: trys pragaištingi gaisrai vis kitose miesto dalyse, pragariškas karštis, sužlugdytos šeimos, baimė, mirtis. Tai daugiau nei sutapimas. Padegėjas negailestingas, viską gerai apmąstęs ir apskaičiavęs minučių tikslumu.

Detektyvė inspektorė Helena Greis susiduria su neregėto mąsto iššūkiu: padegėjui terorizuojant miestą ir sėjant paniką, jai tenka susitvarkyti ne tik su naujuoju bosu, bet ir su aršia žurnaliste, kuri dėl trupučio šlovės nesibodi apjuodinti ją ir jos karjerą.

Kodėl padegėjas pasirinko būtent šias aukas? Ko jis siekia? Ar Helena ir nepailstanti jos komanda suspės užkirsti kelią kitiems gaisrams ir laiku išgelbės nekaltas gyvybes?

Lenktynės su ugnimi prasideda…

Tik vienas degtukas – ir gyvenimas sugriūna kaip kortų namelis. Vagis palieka bent sienas. Gaisras nepalieka nieko!

Jūratė Šalaševičienė