Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Biblioterapijos pagalba senjorams

Spausdinti

Spalio 20 d. Ūdrijos bibliotekoje vyko biblioterapijos užsiėmimas senjorams „Grožis ir biblioteka“. Jo metu buvo siekiama įgyvendinti ARSVB projekto „Biblioterapijos, kaip streso valdymo alternatyvos, pristatymas Alytaus rajono savivaldybės gyventojams“ svarbiausius siekius ir idėjas. Projekto tikslas – biblioterapijos pagalba padėti žmogui pažinti save, kovoti su psichologinio pobūdžio sunkumais ar palyginti savo emocinius išgyvenimus su literatūrinių personažų gyvenimais. Kartu suteikti informaciją apie problemas, padėti suvokti jų esmę, parodyti, kad ir kiti žmonės susiduria su panašiomis problemomis ir supažindinti su jų sprendimais.

Užsiėmimo metu senjorai dalijosi įspūdžiais apie perskaitytas knygas, pripažino jų teigiamą poveikį ir pagalbą, pasitelkiant jų išmintį įvairiose gyvenimo situacijose. Biblioterapijos metu buvo pristatyta U. Radzevičiūtės knyga „Grožio ir blogio biblioteka“. Ši knyga dalyvauja Metų knygos 2020 rinkimuose suaugusiųjų prozos kategorijoje. Kadangi pagrindinis knygos veikėjas domėjosi vienos fotografijos istorija, bibliotekoje taipogi buvo surengta senų fotografijų paroda. Bibliotekos skaitytojos atsinešė daug įdomių fotografijų ir kiekvieną jų pristatė su didele meile ir pagarba praeičiai, savo šeimos istorijai. Kad geriau pajustume praeities dvelksmą, tų laikų eleganciją ir grožio suvokimą, moterys pasipuošė skrybėlaitėmis ir skraistėmis. Biblioterapijos užsiėmimo atmosfera buvo jausminga, atpalaiduojanti ir leido nostalgiškai prisiminti gražiausius praeities epizodus.

Biblioterapija – tai viena iš galimybių pajusti bendrumą, išreikšti kūrybiškumą ir atsipalaiduoti. Meninis skaitymas yra svarbus ne tik lavinant skaitymo įgūdžius, bet ir ugdant kūrybinį mąstymą, kalbos įgūdžius ir dėmesio koncentraciją.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Karpičienė