Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukacinis užsiėmimas pirmos klasės mokiniams ,,Knygų šalies paslaptys“

Spausdinti

Ruduo: vėjas žarsto medžių lapus, o bibliotekos skaitytojai varto knygų lapus. Prasidėjus mokslo metams Krokialaukio biblioteka sulaukia ir naujų lankytojų – pirmokų. Pirmasis užsiėmimas būna skirtas pažinčiai su jiems skirta literatūra, bibliotekos taisyklėmis, atsakoma į daugybę juos dominančių klausimų: kuo skiriasi biblioteka nuo knygyno, kad bibliotekoje gyvena ne vien tik knygos, bet ir žaidimai, filmukai, kompiuteriai, kad čia galima paruošti pamokas, pabendrauti su draugais.

Pirmokai smalsiai apžiūrinėjo įvairias knygas: mažiausias, didžiausias, interaktyvias, paveikslėlių knygeles su iškylančiom figūrom, enciklopedijas, žinynus ir dalijosi įspūdžiais apie patikusias knygas, apžiūrėjo bibliotekoje veikiančias piešinių ir darbelių parodas.

Jauniesiems skaitytojams buvo paaiškinta, kur jie gali rasti vaikų literatūros, kaip išsirinkti knygeles, kaip jas prižiūrėti, susipažino su bibliotekos taisyklėmis. Džiugu, jog visi žinojo, kaip bibliotekoje reikia elgtis: negalima garsiai kalbėti, bėgioti, trukdyti kitiems skaitytojams.

Apžiūrėję dvi knygų parodėles „Knygelės juokiasi” ir „Knygelės verkia”, aiškinosi, kokias knygeles maloniau paimti į rankas – suplėšytą, sutepliotą ar naują, tvarkingą? Pasižadėjo gražiai elgtis su knygelėmis, jas mylėti ir saugoti, grąžinti į biblioteką švarias ir nesuplėšytas.

Norint paskaityti pasakas, reikia pažinti raideles. Pasinaudodami bibliotekoje veikiančios parodos „Mano gražiausia raidė“ eksponatais, kuriuos pagamino jų vyresnieji draugai (3-5 klasių mokiniai), dėliojome įvairius žodžius, vardus.

Pirmokai sužinojo, kad knygose gyvena daug veikėjų, kad knygose būna ir stebuklų…Beveik visi vaikai panoro tapti linksmąja Pepe. Toks stebuklas įvyko – pasidžiaugėm Pepės kasomis…

Pirmasis užsiėmimas bibliotekoje prabėgo greitai, labai linksmai ir naudingai. Mažieji skaitytojai pažadėjo bibliotekoje lankytis dažniau ir tapti tikrais knygelių draugais. Jie čia visada laukiami.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė