Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Futbolo maniežo atidaryme Vilniuje dalyvavo ir rajono viešosios bibliotekos direktorius

Spausdinti

Paskutinę rugsėjo mėnesio dieną Vilniuje sporto visuomenei buvo pristatytas uždaras futbolo maniežas, kuris iškilo dar pernai lapkričio mėnesį naujai renovuotame Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadione.

Atidaryme garbės svečio teisėmis dalyvavo ir Alytaus apskrities futbolo federacijos garbės prezidentas, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, kuris drauge su VšĮ „Baltijos futbolo infrastruktūra“ direktoriumi Eimantu Baravyku, praeityje žinomu futbolininku, savo vardo futbolo akademijos treneriu Arminu Narbekovu bei futbolininku, savo vardo futbolo akademijos savininku Darvydu Šernu apžiūrėjo naujai įrengtą futbolo maniežą ir pasidžiaugė, jog po pamokų juo galės naudotis ir greta ugdymo įstaigų gyvenančių bendruomenių atstovai.

Duris atvėręs futbolo maniežas neabejotinai palengvins futbolo įstaigų ugdymo veiklą, nes iki tol daugiau kaip šeši tūkstančiai futbolą žaidžiančių vaikų sostinėje galėjo naudotis tik vienu futbolo maniežu. Futbolo arena įrengta kaip puikus viešojo sektoriaus ir privataus kapitalo bendradarbiavimo modelio pavyzdys – naujai renovavus Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadioną bei įrengus jame pripučiamą oro kupolą.

Į šią areną investuota per 2 mln. eurų ir tai yra pirmas tokio pobūdžio futbolo infrastruktūros objektas Lietuvoje, 2019 metais gavęs Lietuvos sporto federacijų sąjungos organizuojamų Sporto vadybos rinkimų Metų sporto infrastruktūros nominacijos apdovanojimą.

Iki karantino paskelbimo arenoje per savaitę vidutiniškai apsilankydavo per 8 tūkst. aktyvaus laisvalaikio mėgėjų, vyko ir šiuo metu vyksta sostinės futbolo įstaigų organizuojamos treniruotės, futbolo mėgėjų bei profesionalų treniruotės ir varžybos.

Nuotr. Elvio Žaldario