Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Baimių užrašai“ Lazdijų bibliotekoje

Spausdinti

„Baimė – natūralus žmogiškas jausmas, kuris mus lydi bene kiekviename žingsnyje nuo pat vaikystės iki žilos senatvės. Baimė mums padeda išvengti pavojų, apsaugoti save ar artimus sudėtingose situacijose. Deja, bijodami mes meluojame, veidmainiaujame ir… išduodame“, – rašo „Diemedžio“ leidyklos vyr. redaktorius Danas Kaukėnas, pristatydamas Broniaus Kašelionio knygą „Baimių užrašai“.

 Prisipažinsiu, pakviesta dalyvauti knygos pristatyme ir įvertinti šią knygą, iš pradžių apsidžiaugiau, vėliau – išsigandau. Knyga – ne eilinis romanas. Tai atvira, teisinga, netikėtai kasdienybę trikdanti knyga, kuri stebina ir glumina. Atrodo, neskaičiau tokios atviros knygos, kurioje susipina etnografija, istorija, filosofija, lyrika…

Knygos pristatyme dalyvavo knygos autorius Bronius Kašelionis, kuris labai įdomiai ir išsamiai atsakinėjo į jam pateiktus klausimus. Savo mintimis apie knygą dalijosi Ona Suncovienė, Vilniaus m. Žirmūnų seniūnijos seniūnė, Eimantas Vitkauskas, Merkinės gimnazijos istorijos mokytojas. Renginį moderavo atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius.

Man, kaip bibliotekininkei, labai įdomu buvo sužinoti ir pamatyti, kaip gyvena kaimynai – Lazdijų bibliotekininkai. Po renginio kolegės iš Lazdijų mielai sutiko parodyti bibliotekos patalpas, papasakoti, kur, kas, kaip vyksta. Tikrai – lazdijiečiai turi geras patalpas bei savo darbą mylinčius žmones.

Norėčiau, kad pavasarį užsimezgusi mūsų draugystė tęstųsi, nes visada smagu bendrauti, pasidalinti darbo patirtimi, gerom mintim, idėjom.

Nuoširdus ačiū Lazdijų bibliotekininkams už šiltą priėmimą, o gerb. Arūnui Dudavičiui – už galimybę dalyvauti, pamatyti, išgirsti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė