Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Solidarumo bėgime ir A. Lindgren knygos herojė Pepė

Spausdinti

Jau septintąjį rudenį organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ inicijuoja Solidarumo bėgimą, kurio metu tūkstančiai Lietuvos moksleivių bėga tam, kad pasaulį padarytų geresne vieta gyventi – visi kartu švenčia solidarumą ir renka paramą tiems, kam jos labiausiai reikia. Septintas solidarumo bėgimas yra ypatingas: šiemet sukanka 75 metai, kai pirmą kartą buvo išleista visų mūsų mylima knyga apie šauniąją Pepę Ilgakojinę. Tad šiai progai paminėti ir kartu paskatinti vaikus šiuo iššūkių pilnu laikotarpiu išlikti stipriems, kokia buvo Pepė, ir buvo skirtas šis renginys, kuriame dalyvavo Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos 1-6 klasių mokiniai ir mokytojos bei Krokialaukio bibliotekos darbuotojos (integruota fizinio lavinimo, etikos pamoka).

Bėgimo dalyviai buvo apsirengę taip, kad būtų panašūs į A. Lindgren knygos heroję Pepę – strazdanoti, su spalvotomis kojinėmis, mergaitės su kasomis, pasipuošę organizacijos „Gelbėkit vaikus“ lipdukais, užklijuotais ant sportinės aprangos. Tai sukūrė vieningos komandos, siekiančios bendro tikslo, jausmą. Akcijos dalyviai džiūgavo lengvai įveikę bėgimo maršrutą, po kurio šiek tiek atsikvėpę, dalyvavo bibliotekininkių organizuotoje linksmoje viktorinoje, mokėsi žaisti žaidimus, kuriuos vaikystėje mėgo žaisti pati A. Lindgren, vaišinosi neįprastu Pepės gimtadienio tortu, gavo Solidarumo bėgimo dalyvių diplomus.

Ši kilni akcija pasėjo toleranciją ir kilnumą, supratimą, kad kiekvienas vaikas turi teisę į išlikimą, apsaugą, vystymąsi ir visavertį gyvenimą.

Dėkojame už galimybę sudalyvauti tokioje prasmingoje akcijoje! Tai unikalus projektas, kurio metu vaikai, susivieniję bendrai sportinei veiklai, gali padėti vieni kitiems.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė