Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonyse vyko susitikimas su vaikų rašytoju Vytautu Račicku

Spausdinti

Rugsėjo 17 d. labai džiaugėmės sulaukę mūsų gimnazijoje garbingo svečio – vieno populiariausio vaikų rašytojo Vytauto Račicko. Mes, 1-5 klasių mokiniai, už šį susitikimą esme nuoširdžiai dėkingi Alytaus rajono savivaldybės viešajai bibliotekai.

Susitikime dalyvavo ir ilgus metus buvęs Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos direktorius, dabar šios bibliotekos Regiono bibliotekų metodikos ir vadybos centro vadovas Petras Zurlys, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, jo pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.

Renginys prasidėjo skaitomu Almos Karosaitės eilėraščiu „Apie Vytautą Račicką“. Paskui kūrinių autorius skaitė ištraukas iš knygų „Berniukai šoka breiką“ ir „Šokoladas iki pirmadienio“.

Susitikime vaikai daug sužinojo apie rašytojo kūrybinį gyvenimo kelią, sužinojo, kad Vytauto Račicko kūriniai pelnė ne vieną apdovanojimą, susipažino su paskutine, trisdešimt devinta knyga „Juzulio istorijos“. Patys mokiniai daug smalsavo, jiems buvo įdomu, kokio amžiaus V. Račickas pradėjo rašyti, kiek knygų yra parašęs, kaip sugalvoja knygoms pavadinimus, kokia mylimiausia jo parašyta knyga ir t.t… Už vaikų žinias ir smalsumą rašytojas jiems dovanojo knygeles.

Po renginio dalyviai galėjo įsigyti autoriaus knygų su autografu. Butrimonių biblioteka gavo dovanų tris knygeles: „Juzulio istorijos“, „Paukšteliui šalta“, „Patricija, Antanas, jo tėtis ir mama“. Džiaugiamės, jog turėjome galimybę nuostabiai praleisti laiką.


Butrimonių gimnazijos 4 kl. Mokinė
Liepa Lukošiūnaitė