Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Apdovanoti geriausi Skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ skaitytojai

Spausdinti

Baigėsi vasara, o su ja ir skaitytojų pamėgtas Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“. Pasak akcijos organizatorių, šių metų varžytuvėse dalyvavo rekordiškai daug skaitytojų – daugiau kaip 20 000 žmonių, o visas penkias organizatorių sugalvotas užduotis įveikė 13 934 skaitytojai (2019 metų rezultatai: 16 390 dalyvių ir 10 339 įveikusiųjų iššūkį). Iš viso per tris mėnesius jie perskaitė daugiau kaip 93 000 knygų!

Mums ypač džiugu, jog Vilniaus regione aktyviausia buvo Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kurios skaitytojai perskaitė daugiausiai knygų ne tik šiame regione, bet ir visoje Lietuvoje. Primename, jog 2018 m. rajono viešoji biblioteka respublikoje buvo antra, o 2019 m. sėkmingai užkopusi į pirmąją vietą aukščiausių pozicijų neužleido ir šiemet.

Į šių metų Skaitymo iššūkį užsiregistravo 1 397 rajono viešosios bibliotekos bei jos 32-jų filialų skaitytojai, kurie perskaitė 9 547 knygas. Viso Skaitymo iššūkį baigė 1 137 mūsų bibliotekos skaitytojai. Ir nors rajono viešosios bibliotekos skaitytojai nepelno pagrindinių prizų (tik trys jų buvo apdovanoti leidyklos „Baltos lankos“ knygomis), rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas nusprendė pats apdovanoti pačius geriausius bei aktyviausius mūsų bibliotekos skaitytojus.

Tad rugsėjo 11 d. pasibaigus susitikimui su žinomu žurnalistu bei keliautoju Liudu Dapkumi, 10-čiai burtų keliu atrinktų bibliotekos skaitytojų buvo įteikti padėkos diplomai bei knygos. Taip pat visi Skaitymo iššūkį įveikę dalyviai dovanų gavo knygų skirtukus su vaistažolių sėklomis, iš kurių galės išauginti vaistinių melisų, čiobrelių ar ramunėlių derlių.

Apdovanojimai buvo įteikti ne tik patiems jauniausiems – Gabijai Grėbliauskaitei, Lukui Mažeikai, Kajui Šmigelskiui ir Vytautei Trakimaitei, bet ir vyresniems skaitytojams: Dovilei Škarnulytei, Zinai Zaleckienei, Irenai Čepuraitienei ir Antanui Švedkauskui. Dar dvi skaitymo entuziastės – Izabelė Šerelytė ir Karolina Truncytė – negalėjo atvykti į biblioteką, tad jos bus apdovanotos vėliau.

Įteikdamas diplomus bei asmenines dovanas direktorius pasidžiaugė, jog skaitytojų susidomėjimas šia skaitymo akcija vis dar neblėsta ir išreiškė viltį, jog ir kitais metais biblioteka sulauks daug geranoriškai nusiteikusių skaitytojų, pasirengusių ne tik vasaros, bet ir visų metų skaitymo iššūkiams.

Arnoldas Šatrauskas
Nuotr. Auksės Čyžiūtės ir
Arnoldo Šatrausko