Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Simno bibliotekoje pristatyta paveikslų paroda „Vytautas Kasiulis (1918-1996): nuo Simno iki Paryžiaus“

Spausdinti

Mintis, kad nedidelis Simno miestelis išaugino daug šviesių žmonių, kelia didžiulį džiaugsmą ir pasididžiavimą, todėl susitikimų, parodų bei edukacinių užsiėmimų metu stengiamės savo skaitytojus su jais supažindinti. Minėdami Lietuvos mažosios kultūros sostinės metus, jau antrą kartą (pirmą kartą minėjome dailininko 100-ąsias gimimo metines) galėjome pasidžiaugti vieno iškiliausių lietuvių dailininkų, Vytauto Kasiulio, gimusio 1918 m. Simne, darbais, kuriuos pristatė jo vardo muziejaus darbuotoja Aušra Razbadauskienė.

Susirinkusieji grožėjosi iš muziejaus „paskolintais“ dailininko paveikslais, o vartant naujausią dovanų atvežtą albumą, supranti, jog dailininko nuveikti darbai kalba patys už save. Vytautas Kasiulis – vienas iš nedaugelio lietuvių menininkų, pasiekusių pripažinimo ir įvertinimo pasaulinėje meno erdvėje.

Edukaciniame užsiėmime „Kartono raižinys“, kurį vedė V. Kasiulio muziejaus edukatorė Vaida Žiūrienė, panoro dalyvauti gausus būrys lankytojų. Visą valandą „kūrėjai“ dirbo susikaupę, o paskui džiaugėsi rezultatais – puikiais darbais, kuriuos galėjo pasiimti prisiminimui.

Dėkojame renginyje dalyvavusiems garbiems svečiams už gražius palinkėjimus, o ištikimiesiems fotografams – Danieliui Jakubavičiui, Vytautui Stanevičiui, Auksei Čyžiūtei – už susitikimo akimirkų įamžinimą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo informacija