Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Gėlėta vasara su knyga ir daina“: Vankiškių biblioteka pakvietė į laisvus garsinius vasaros poezijos skaitymus gamtoje

Spausdinti

Gražuolė vasara, šlamėdama savo įvairiaspalve, žydinčia suknele, jau bėga basomis, pirštais braukdama per prinokusias javų varpas. Gražuolė vasara, prisirpusiomis uogų lūpomis, išbučiavo mūsų veidus ir rankas, glostydama pečius ir kojų pėdas, pasikinkiusi eiklųjį laiko žirgą, šuoliuoja pasitikt savo mylimojo – rudens.

„…O gražuole vasara, neišeik neatsisveikinusi, dar neskubink laiko, mes dar norime pabūt čia ir dabar, prie senos, palinkusios obels, tarp žydinčių pievų ir liepų kvepiančių medumi… Tačiau tu nelauki ir skrieji kartu su vėju į naujus rugpjūčio nešamus pojūčius…“ /Rita Margo/.

Rugpjūčio 6 d. Vankiškių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė sukvietė bibliotekos skaitytojus į laisvus garsinius vasaros poezijos skaitymus gamtoje – „Gėlėta vasara su knyga ir daina“. Skambias dainas susirinkusiems dovanojo Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus kultūros darbuotojai Edvinas ir Vytautas, Vankiškių bibliotekos skaitytojos Genutė Žilinskienė ir Angelė Paliokienė, ansamblis „Pavakarys“ /vad. R. ir A. Tamašauskai/.

Laisvas garsines eiles skaitė Kamilė Žąsaitytė, Neringa Stankevičiūtė, Goda Stankevičiūtė, Natalija Beinaravičienė, Algirdas Rakauskas, Elvyra Surdokienė, Asta Valentukevičienė, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė.

Savo kūrybos eiles skaitė Regina Tamašauskienė ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Asta Daironienė. Renginyje dalyvavo Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Liudmila Makselienė ir Vankiškių kaimo seniūnaitė Rūta Marcinkevičienė…

Pakili nuotaika, gražiai skaitomos eilės bei skambios dainos subūrė ir jaunus, ir vyresnio amžiaus bibliotekos skaitytojus turiningai vasaros popietei.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė