Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Boružėlė septyntaškė“ bibliotekos lankytojus kviečia į „Keramikos pasaką“

Spausdinti

Turbūt pastebėjote, jog pastaruoju metu Lietuvoje labai padaugėjo keistų gamtos anomalijų. Dažnai čia tropinį karštį keičia atšiaurus šaltis, lietuvišką vėjelį – nuožmūs tornadai, pilkus žvirblelius – flamingai ir pelikanai, o tautinius kiškius – australietiškos kengūros.

Tad kai vieną rytą bibliotekos darbuotojai atvėrę įstaigos duris rado visus stalus ir sienas nuklotas boružėlėmis, niekas nė akim nemirktelėjo ir visi lengviau atsiduso, jog tai ne kokie ten amerikietiški delno dydžio tarakonai, o mažytės laimę nešančios ir dainose apdainuotos dievo karvytės. Užsidėjus akinius ir atidžiau įsižiūrėjus paaiškėjo, jog tai ne tikros „mažos braškės“, o Alytaus lopšelio-darželio „Saulutė“ „Boružėlių“ grupės vaikų, tėvelių ir auklėtojų Redos Daugėlienės ir Anetos Vaičienės kūrybinių darbų parodos „Boružėlė septyntaškė“ eksponatai.

Kai kuriuos darbelius darželinukai kūrė drauge su kitais vaikučiais, kitus gi gamino pačių artimiausių žmonių apsuptyje. Tačiau tiek kolektyviniu, tiek ir šeimyninės rangos principu sukurti darbai išties yra verti bibliotekos lankytojų dėmesio. Sunku vien žodžiais papasakoti, kaip atrodo ir iš ko padarytos šios dieviškos boružėlės. Tai tas pat, kaip kiniečiui gestais nupasakoti šaltibarščių skonį. Tiesiog reikia ateiti ir pamatyti patiems. Galiu pasakyti tik tiek, kad Mato, Martyno, Tajaus, Miglės, Viltės, Luko, Smiltės, Emilio, Barboros, Ainiaus, Godos ir Natalijos šeimos daug prisidėjo prie to, kad ši parodėlė ne vienam paliktų neišdildomą įspūdį.

Tačiau šioje parodoje ne vien tik vaikučių darbeliai gali patraukti jūsų akį. Pasirodo, jog kūrybingumu trykšta ne tik „Saulutės“ vaikučiai, bet ir jų auklytės. Tiksliau – viena šio lopšelio-darželio auklėtojų Reda Daugėlienė, bibliotekoje eksponuojanti savo keramikos darbų parodą „Keramikos pasaka“, kurioje netrūksta įmantriai išraitytų vazų ir lėkštelių, puodukų ir paukštelių. Tad visus neabejingus menui iki liepos 17 d. kviečiame apsilankyti rajono viešojoje bibliotekoje, kur galėsite susipažinsit ne tik su vaikų, bet ir su jų auklėtojos darbais.

Arnoldas Šatrauskas

Daugiau parodos nuotraukų rasite bibliotekos „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/AlytausRSVB/photos/pcb.3294366180583680/3294359627251002/