Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Baigėsi akcija-atrakcija #AtpažinkSavoBendradarbį

Spausdinti

35 nuotraukos! 26 žmonės! Tiek nuotraukų iš tokio skaičiaus bendradarbių sulaukiau gegužės 5 d. paskelbtoje akcijoje-atrakcijoje #AtpažinkSavoBendradarbį, kurios esmė buvo atpažinti jūsų atsiųstose vaikystės ar jaunystės laikų nuotraukose savo dabartinius bendradarbius.

Prieš šią akciją-atrakciją rekomendavau siųsti tik tas nuotraukas, kuriose jus būtų sunku atpažinti ar kur jūs stovite grupėje su kitais žmonėmis. Daugelis paklausė šio patarimo, tad jų įvardijimas užtrukdavo šiek tiek ilgiau. Kiti gi siuntė savo nuotraukas, kurios jau senokai „svečiavosi“ jų asmeninėse „Facebook“ paskyrose. Tad jų geraširdžiai draugai kaip mat atskleisdavo „agento priedangoje“ planus ir juos negailestingai „demaskuodavo“.

Paskelbus šią akciją-atrakciją buvo kilę rimtų abejonių, jog ši idėja numirs dar embriono stadijoje, tad dabar galiu tik pasidžiaugti, jog nepaisant visų nuogąstavimų ji vis tik pavyko. Ir tai tik jūsų dėka, nors su savo asmeninėmis nuotraukomis jūs „atsisveikindavote“ itin nenoriai. Tad norom nenorom tekdavo griebtis prašymų, maldavimų, meilikavimų, gąsdinimų, grasinimų ir net šantažo. Berods nebuvo tik smurto. Juokauju!

Tačiau juk jūs patys suprantate, jog tai buvo puiki proga dar kartą sugrįžti į saulėtą vaikystę ir visiems dar kartą pademonstruoti, kokie jūs buvote jauni ir gražūs. Juk tokių progų mūsų gyvenime nepasitaiko itin daug. Ir „netikėkite netikrais pranašais“, kurie po ilgų nesimatymo metų sutikę jus veidmainiškai skelbia, jog jūs „visai nepasikeitėte!“ Nes jei atsisveikinant gerai ištempsite ausis, išgirsite juos sakant tiesą: „O varge, aš jį/ją vos atpažinau!“ Nors galbūt kam nors toks melas žymiai priimtinesnis už tiesą. Tad ir toliau sutikę vieni kitus visuomet sakykime „tiesą, vien tik tiesą ir nieko daugiau, išskyrus tiesą!“ Kad ir kokia karti ji bebūtų…

Baigdamas norėčiau padėkoti visiems tiems, kurie geranoriškai ir laisva valia man siuntė savo asmenines nuotraukas. Taip pat norėčiau padėkoti ir tiems, kurie nesiuntė savo nuotraukų. Tik jūsų dėka ši linksma akcija-atrakcija tapo nenuspėjamesnė. Nes artėjant akcijos pabaigai beliktų tik iš bendro atsiųstų nuotraukų srauto išskaičiuoti tuos asmenis, kurie dar neatsiuntė savo nuotraukų. Ir tuomet toks spėjimas daugeliui taptų lengvu „pasivaikščiojimu“ po žydinčias pievas.

Tad tiek apie tuos spėjimus, kurie iš esmės ir nebuvo tokie jau svarbūs, o dabar, kaip ir žadėta, leiskite man paskelbti pastabiausią bei akyliausią žmogų, daugiausia kartų pateikusį teisingus atsakymus. Neabejotinai juo tapo akyloji Eglė Va, kuri sekmadienį Pirmame Alytuje bus iškilmingai nominuota garbingu „Sakalo akies“ titulu. Jai ir atitenka pagrindinis šios akcijos-atrakcijos rėmėjų prizas – kelionė į Disneilendą Paryžiuje dviem asmenims. Tad dar kartą sveikiname Eglę su garbingu apdovanojimu ir linkime jai ir toliau išlikti tokiai akylai bei ausylai, nes be šių gyvybiškai svarbių savybių jos tolimesnis darbas dabartinėse pareigose yra sunkiai įsivaizduojamas.

Tiesa, dar liko viena mažytė smulkmena, sukėlusi didelę neteisingų spėjimų audrą: O kas gi buvo ta mažytė „Dama“ su šuniuku“, kurios lig šiolei niekas taip ir neįvardijo? Buvau tvirtai pasiryžęs nusinešti šią paslaptį su savimi į kapus, tačiau minėtoji Eglė Va, gražindama savo nagučius su pusmetrine dilde, primerkusi akis tarė: „Nespėsit nusinešti…“ Tad po tokio „mielo ir draugiško“ perspėjimo aš nusprendžiau veikti originaliai ir kūrybiškai. Šio straipsnio apačioje jūs rasite nuorodą mano sukurtam vaizdo klipui „Tai apie mus…“ Būtent priešpaskutiniame kadre jūs ir rasite atsakymą į visiems taip rūpimą klausimą, kuriame ir išvysite jau kiek paaugusią tą pačią damą su tikru, bet jau kitu šuniuku. https://www.facebook.com/AlytausRSVB/videos/293374691815624/

Tad spaudžiame nuorodą ir dar kartą žiūrime į nuotraukas, kuriose mes vis dar jauni ir gražūs, linksmi ir nerūpestingi, kuriose mes nedrąsiai žengiame savo pirmuosius žingsnelius „išsvajotos“ brandos link…

Arnoldas Šatrauskas