Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Joninės Nemunaityje

Spausdinti

Birželio 23-iosios vakarą Nemunaičio seniūnijos gyventojai ir svečiai rinkosi į Nemunaičio aikštę, papuoštą stebulėmis, už kurias dėkojame stovyklos „Jaunasis kūrėjas” vadovams ir vaikučiams. Seniūnas Rimantas Avižienis pasveikino susirinkusius, pristatė svečius, padėkojo visiems, kurie padėjo rengti šventę. Joninių proga pasveikino Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius ir kiti svečiai. Kultūros renginių organizatorė Loreta Grigaravičienė pakvietė visus Jonus, Janinas ir Rasas. Jiems buvo įteiktos Laimutės Zajančkauskienės kurtos Joninių puokštės ir tautodailininkės Ritos Gegužienės, kilusios iš šio krašto, kurti moliniai ąžuolo lapai.

Šventėje koncertavo ,,Smiltė“ iš Nemunaičio, „Lakštucis“ iš Dubičių, ,,Dzūkijos aidas“ iš Alytaus. Šventinį vakarą vainikavo grupė „Pašėlę vyrukai“. Vakaro metu buvo galimybė patiems nusipinti Joninių vainiką. Augalų parūpino ir pinti mokė Laimutė Zajančkauskienė. ,,Šefas ant ratų“ patarė kaip gaminti skaniai ir sveikai (ARS visuomenės sveikatos biuro projektas). Keramikė Rita Gegužienė papasakojo kaip prisijaukinti molį ir pakvietė nusilipdyti suvenyrus. Visuomenės sveikatos biuras mokė žaisti linksmus žaidimus.

 Vakarėjant eilės tvarka buvo uždegtos stebulės bei Joninių laužas, kurį jau tradiciškai kasmet paruošia Nemunaičio gyventojas Juozas Česnulevičius.

Šventę organizavo Alytaus rajono Daugų KC Nemunaičio filialas, Nemunaičio seniūnija, asociacija „Nemunaičio bendruomenė“, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Nemunaičio filialas.

Renginys finansuotas Alytaus rajono savivaldybės asociacijos „Nemunaičio bendruomenė“ lėšomis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė