Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Piešinių konkursas „Apie klastingąjį Kovidą, 19-tą karalienės Koronos sūnų“ laukia tavęs!

Spausdinti

Sveiki gyvi, vaikai! Sveiki gyvi ir tie, kurie jau gali nulaikyti rankoje pieštuką ar teptuką! Žinodami, jog už tortą ir saldainius jūs labiau mėgstate tik kompiuterinius žaidimus ir piešimą, kviečiu jus dalyvauti piešinių konkurse, kuriame jums tektų nelengva užduotis: iliustruoti pasaką „Apie klastingąjį Kovidą, 19-tą karalienės Koronos sūnų“.

Kodėl būtent tokia pasakaitė pasirinkta konkursui? Todėl, jog ji apie Viltį. Todėl, jog ji aktuali. Juk dabar nė diena nepraeina be anksčiau mums negirdėtų, bet dabar mūsų ausiai jau įprastų ir „mielų“ žodelių, tokių kaip: „korona“, „kovidas“, „virusas“, „vakcina“ ir pan. Bet ar kada nors susimąstėte, o kas yra ta „korona“ ar „kovidas“ ir kodėl jis 19-tas, o ne 16-tas? Ir svarbiausia, o kaip tie „begėdžiai-besarmačiai“, apie kuriuos tiek daug kalbama, atrodo? Tad štai jūs savo darbais ir turėsite nuspręsti, kaip turi atrodyti vienas ar kitas pasakos personažas.

Norėdamas jums padėti įgyvendinti savo didžiuosius kūrybinius užmojus, aš sukūriau pasaką, kurioje gana plačiai papasakojau apie nenaudėlį Kovidą, kilniąją Vakciną, šmaikštų daktarą Špricą ir paslaugų asiliuką Antibiotiką. Jums tik belieka perskaityti pasakėlę ir ją iliustruoti. Jei patys dar nemokate skaityti, paprašykite mamos ar tėčio, senelio ar močiutės. Jie tikrai neatsisakys! Jei atsisakys, drąsiai, bet ne įžūliai, papriekaištaukite: „Jūs visai nenorite prisidėti prie mano kultūrinio augimo ir dvasinio tobulėjimo!“ Patikėkite, tai padės. Tik perspėju, jog pasakėlė ilga, tad galite ją skaityti dalimis, o jei sudomins – skaitykite visą iš karto. Rinktis jums!

Iliustruotą pasaką rasite paspaudę šią nuorodą: https://www.alytus.rvb.lt/?p=28993

Taip pat ji patalpinta svetainėje „Alytaus gidas“ https://alytausgidas.lt/naujiena/30507-apie-klastingaji-kovida-19-a-karalienes-koronos-sunu–

Ko reikia konkursui? Didelio noro ir keleto dailės priemonių.

Pradžioje jums reikės iš tėčio spausdintuvo iškrapštyti keletą A3 ar A4 dydžių popieriaus lapų, o mamos stalčiuje sugraibyti šūsnį spalvotų pieštukų ar flomasterių. Radę jos lūpdažį ar blakstienų tušą – nelieskite! Jų jums neprireiks! Jeigu esate tapytojas, jums reikės akvarelinių dažų ar guašo. O jeigu jūs  grafikas – įvairių spalvų tušo. Papildoma sąlyga – su savimi turėti didelį „krepšį“ kūrybinių idėjų bei sumanymų, kaip originaliau ir spalvingiau iliustruoti konkursinę pasaką.

Savo darbelius atidžiai ir rūpestingai nufotografuokite arba nuskenuokite ir atsiųskite į bibliotekos elektroninį paštą: skaitykla@alytus.rvb.lt

Jei patys dar nemokate fotografuoti ar skenuoti – paprašykite tėvelių. Jei jie atsisakys, jau žinote, ką turite jiems pasakyti.

Taip pat galite savo piešinius atnešti į biblioteką. Bibliotekos darbuotojai mielai paims iš jūsų piešinį ir atiduos konkurso organizatoriams.

Jūsų nufotografuoti, nuskenuoti arba atnešti darbeliai bus patalpinti bibliotekos „Facebook“ paskyroje, o vėliau bus surengta tikra dailės paroda ant tikrų dailininkų molbertų, kurią ateityje galėsite aplankyti ir jūs. Tikėkimės, jog netrukus išauš tokia diena!

Konkurso trukmė? Konkursas truks iki liepos 1 d. Nes ne už kalnų vasara, o tada kas jus ten sugaudys, pabirusius po pievas ir laukus.

Ateities planai. Jų yra. Rašysime projektą ir bandysime gauti lėšų nedidelės pasakų knygelės išleidimui, kuri, galbūt, bus iliustruota ir jūsų geriausiais darbais. O gal prie to prisidės ir profesionalūs dailininkai. Tiksliai dar nenusprendėme. Norime mes to ar ne, bet panaši į dabartinę epidemiologinė situacija šalyje truks dar ne vienerius metus, tad tokia knygelė labai pasitarnautų vaikams aiškinant apie svarbius dalykus ne valdiška, bet patrauklia, jiems labiau suprantama pasakos kalba. Ją būtų galima nemokamai platinti įvairių švenčių ar šeimyninių susibūrimų metu.       

„O prizai!“ – paklausite jūs. Bus tų prizų! Jais žadėjo pasirūpinti pats bibliotekos direktorius. O jo skiriami prizai nugalėtojams vien padėkos raštais ir diplomais neapsiribos! Patikėkite! Tad nudrožkite pieštukus, išgręžkite teptukus ir suspaudę trintukus, nedelsdami kibkite į darbą! Sėkmės ir lauksime jūsų darbų!

Arnoldas Šatrauskas