Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovėje „Po pavasario dangum“

Spausdinti

Režisierė Aldona Balalienė, aplankiusi Alovės seniūnijos amatininkų rankdarbių parodą „Po pavasario dangum”, užsuko ir į biblioteką. Tik minutėlę šnektelėjome ir supratau, kad gėda būtų per kalnelį iki Alovės kultūros namų nenueiti ir tos parodos pačiai nepamatyti.

Svetingai su duona ir druska sutiko parodos sumanytoja Ramunė Miškauskienė ir jos vyras Juozas. Jų lydima apžiūrėjau ekspoziciją. Klausiausi Ramunės pasakojimų apie eksponatus, bet užsukę kiti lankytojai paskubino atsisveikinimą.

Mačiau Ramunės Miškauskienės, jos tėvų Danutės ir Henriko Janukaičių dirbinius, vienos moters iš Pagurnių kaimo (pavardės nepamenu) megztus žaislus. Nespėjau paklausti, nes į kiemelį jau suko kiti lankytojai, o kur kitų Alovės seniūnijos amatininkų ir tautodailininkų darbai? Tikėjausi pamatyti daugiau. Gal vėliau bus eksponuojami?

Tiesa, dar stabtelėjau prie laiko gerokai apgadintų maldaknygių ir galimai iš Baltosios Alovės dvaro išlikusios etažerės, senut senutėlio sieninio laikrodžio, turinčių savo istoriją. Tai Miškauskų šeimos relikvijos.
Gal ir teisus buvo mūsų kraštietis literatas Juozapas Miglinas, sakydamas, kad Alovėje reikalingas didesnis nei pagrindinio ugdymo skyriuje esantis muziejus. Vienoje vietoje surinkti eksponatai būtų lengviau randami ir matomi.

Išeidama „išsinešu“ ne vieną klausimą ir vėl skubu į biblioteką. Ir aš laukiu, ir džiaugiuosi kiekvienu apsilankiusiu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė