Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Į Pepės gimtadienio šventę su gėlių šūsniu

Spausdinti

Alytaus r. Krokialaukio bibliotekoje kasmet organizuojami linksmi renginukai, kuriuose dalijamasi įspūdžiais apie perskaitytas šios rašytojos knygas, skaitomos ištraukos, rengiamos viktorinos, smagiai leidžiame laiką žaisdami žaidimus, kuriuos mėgo žaisti pati A. Lindgren vaikystėje.

Šiemet Pepės gimtadienis ypatingas – jubiliejinis, todėl  nusprendėme šventei pasiruošti  iš anksto: kartu su 4 klasės mokiniais dalyvavome edukaciniame užsiėmime, kuriame kartu su vyresn. bibliotekininke Jolita Vaičiuliene mokėmės gaminti gėles, skirtas Pepės gimtadienio šventei. Pasipuošėme ir patys. Taip šventiškai, spalvingai nusiteikę nusifotografavome, svajojome sudalyvauti jubiliejinėje gimtadienio šventėje, surengtoje Pepės stiliumi.

Šiais metais nesuspėjome, kadangi mokomės nuotoliniu būdu, suorganizavome kūrybines skaitymo pamokėles su linksmuole Pepe: išklausėme skaitomą ištrauką, dalijomės įspūdžiais apie perskaitytą knygą, atsakinėjome į  viktorinos klausimus, sprendėme kryžiažodžius, žiūrėjome animacinį filmuką „Pepė Ilgakojinė“

O koks gi gimtadienis be saldumynų ir žvakučių! Šį malonumą atidėjome rudeniui. Dar kartą suorganizuosime šventę gyvai ir švęsime kartu ir Pepės, ir knygos autorės gimtadienį. Švęsti jos gimtadienį – tai vėl ir vėl skaityti jos knygas, kalbėti apie jas su draugais, apmąstyti ir stengtis įminti šios kūrėjos talento paslaptis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė