Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pepei – 75-eri! Kviečiame švęsti gimtadienį kartu ir dalyvauti konkurse!

Spausdinti

Piliulytės, geros būkit, kad nereiktų ūgti – tokį burtažodį šnabždėjo Pepė, Tomis ir Anika, gerdami stebuklingas piliules, kurios padeda neužaugti. Nors piliulės suveikė ir Pepė džiaugėsi, kad „nebereikės būti dideliems, neturėsim nuospaudų ir kitokių bėdų“, literatūros dėsniai sutvarkė taip, kad štai jau 75-eri metai, kai Pepei nuolat devyneri!

Astridos Lindgren knyga „Pepė Ilgakojinė“ pasirodė 1945 m. gegužės mėn., tad būtent šį mėnesį galime švęsti Pepės gimtadienį. Knyga, su kuria užaugo jau kelios kartos, kuri buvo drausta ir cenzūruojama, kuria buvo piktinamasi, galų gale įveikė visas kliūtis teigdama vaiko pasaulio unikalumą ir asmenybės savarankiškumą, drąsą ir draugystę, ir tapo viena įtakingiausių knygų vaikų literatūros istorijoje.

Šia proga Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius kartu su Švedijos ambasada Vilniuje skelbia konkursą!

Kviečiame vaikus kartu su mamomis, tėčiais, seneliais ar artimiausiais draugais – visais, kuriuos saugiai galite pasitelkti į pagalbą – skaityti knygą „Pepė Ilgakojinė“, išsirinkti vieną sceną iš knygos, pvz., Pepė švenčia gimtadienį ar Pepė pakelia arklį, o galbūt Pepė keliauja į salą ir kt., ją atkurti kaip „gyvąjį“ paveikslą, nufotografuoti, trumpai aprašyti ir siųsti mums adresu info@ibbylietuva.lt iki birželio 1 d.

Konkurso nugalėtojus, kuriuos atrinks specialistų komisija, skelbsime birželio 6 d., Švedijos nacionalinę dieną, transliacijos iš Ambasados metu ir svetainėje www.ibbylietuva.lt. Nugalėtojai gaus Švedijos Ambasados prizus – suvenyrų knygos tema rinkinius.  O taip pat jų lauks kitos staigmenos.

Siųsdami nuotraukas dalyviai sutinka, kad jos bus publikuojamos IBBY Lietuvos skyriaus ir Švedijos ambasados internetinėse svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose.

Siųsdami nepamirškite prisistatyti ir trumpai parašyti, kokią sceną iš Pepės atkūrėte bei ką pasitelkėte į pagalbą.

Ilgiausių metų Pepei!