Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Konkurso „Sukursime namuose – skaitysime ir bibliotekoje“ nugalėtoja tapo devynmetė alytiškė Miglė Dainauskaitė

Spausdinti

Sveiki gyvi, jaunieji pasakų kūrėjai. Kaip praėjusią savaitę ir žadėjome, šiandien skelbiame rajono viešosios bibliotekos inicijuoto kūrybą bei raštingumą skatinančio konkurso „Sukursime namuose – skaitysime ir bibliotekoje“ nugalėtojus.

Primename, jog šio literatūrinio konkurso dalyviai buvo kviečiami sukurti pasaką, kurioje būtų paminėtas velykinis kiaušinis, katinas ir pelė. Konkursas truko nuo balandžio 1-os iki gegužės 4 d. Viso jaunieji pasakoriai atsiuntė 42 ranka rašytas pasakėles, o pačiam jauniausiam, šešiamečiui Elijui Norkūnui, jo pasaką užrašė mama. Visos 42 pasakėlės bus sutalpintos į vieną knygą, kuri bus išleista netolimoje ateityje. Bet grįžkime prie nugalėtojų.

Taip jau sutapo, jog pati pirmoji pasaką atsiuntusi devynmetė alytiškė Miglė Dainauskaitė ir tapo šio literatūrinio konkurso nugalėtoja. Sveikiname Miglę! Mergaitė ne tik atsiuntė savo sukurtą pasaką „Velykos ir pabėgusi pelė“, bet ir pati ją perskaitė organizatoriams atsiųstame vaizdo klipe.

Kitomis prizinėmis vietomis pasidalijo seserys Buivydaitės iš Simno. Aštuonmetė Ema užėmė antrąją, o septynmetė Kamilė – garbingą trečiąją vietą.

Visas konkurso laureatų sąrašas atrodo sekančiai:

1.     Miglė Dainauskaitė 9 m. (Alytus)
2.     Ema Buivydaitė, 8 m. (Simnas)
3.     Kamilė Buivydaitė, 7 m. (Simnas)
4.     Germantas Rutkauskas, 17 m. (Ąžuoliniai)
5.     Akvilė Gudaitytė, 15 m. (Ūdrija)
6.     Germantė Germanavičiūtė, 13 m. (Eičiūnai)
7.     Smiltė Armanavičiūtė, 9 m. (Simnas)
8.     Roberta Berškytė, 11 m. (Miroslavas)
9.     Tomas 6 m. ir Marius 9 m. Dewitte (Nantas, Prancūzija)
10.   Elijus Norkūnas, 6 m. (Angininkai)

Konkurso nugalėtojai birželio mėnesį savo bibliotekose bus apdovanoti laureatų padėkos raštais, o visiems dalyvavusiems jame bus įteikti konkurso dalyvių diplomai. Apie apdovanojimus konkurso laureatai bus informuoti asmeniškai. Tad dar kartą sveikiname visus konkurso laureatus ir dalyvius. Tikimės, jog jūs nepamiršite kartas nuo karto pamirkyti rašale savo aštrių plunksnų ir ateityje taip pat noriai dalyvausite kituose mūsų konkursuose. Tad iki pasimatymo ir sėkmės!

                         Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija