Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Bibliotekos persikėlė po skėčiais

Spausdinti

Alytaus rajono bibliotekininkai po beveik dviejų mėnesių vėl susitiko su savo skaitytojais. Prie Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialų seniūnijose pastatyti specialūs stalai su skėčiais ir kėdėmis. Skaitytojai, laikydamiesi atstumo, gali prisėsti ir pabendrauti, kol bibliotekininkė atneš knygas. Nors į biblioteką skaitytojai įeiti negali, tačiau džiaugiasi galimybe vėl gauti knygų, pasidalinti įspūdžiais apie perskaitytas.

Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas skaitytojai vėl pradėti aptarnauti gegužės 5 d., per pirmąsias dvi dienas sulaukta 1112 skaitytojų, kuriems buvo išduotos 2572 įvairios tematikos knygos. Vien per pirmą dieną rajono bibliotekose apsilankė 667 skaitytojai, kuriems buvo išduoti 1457 leidiniai.
Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną bibliotekininkus aplankė ir su skaitytojais pabendravo savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, patarėja Indrė Mikelionytė-Pranculevičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius.
Punios bibliotekininkė Irena Kaškonienė jau iš anksto buvo paruošusi skaitytojų užsisakytas knygas, jas sudėjusi į maišelius.
„Labai laukėm, kada galėsime vėl pasiimti knygų. Man – romanas, vyrui, istorijos mokytojui – istorinė knyga“ , – džiaugiasi atnaujinta bibliotekos veikla ilgametė Punios bibliotekos skaitytoja, puniškė, taip pat knygas rašanti Emilija Krušinienė. Kitos moterys į biblioteką atėjo grąžinti perskaitytas knygas, paimti močiutei. „Tik perskaito ir kitą ima skaityti, o jau 82-eji“ , – sako moteris, per karantiną grįžusi pas mamą į Punią iš Vilniaus.

Mikalavo kaimo bibliotekoje 46 metus dirbusi Regina Stanevičienė sako, kad labai laukusi, kol bibliotekos vėl išduos knygas į namus. „Netikėta, bet labai patogu,“ – apie naujovę – biblioteką po skėčiu – kalbėjo sakė R. Stanevičienė. „Po karantino ir kavos atsinešime išgerti, su kaimynėmis pakalbėsime“, – sakė moteris.
75 metų Alvyra Kazakevičienė, sužinojusi, kad kaimo biblioteka išduoda knyga, atskubėjo užsisakyti knygų. „Mums, vyresnio amžiaus žmonėms, labai patogu, kad galima prisėsti ir palaukti knygų“, – kalbėjo romanų skaitytoja E. Kazakevičienė.
80-metė Marytė Adžgauskienė irgi laukė knygų. „Skaitau, kiek akelės mato“, – sakė moteris.
Bibliotekininkė Renata Stanevičienė skaitytojams ruošė knygas ir nešė į lauką. Pasak jos, labiausiai žmonės pageidauja naujų knygų.
Karantinas nepakeitė skaitytojų pomėgių, kaip ir anksčiau, populiariausi išlieka meilės romanai, detektyvai, istorinės, autobiografinės knygos, žinomų žmonių memuarai.


Alytaus rajono savivaldybės informacija