Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nuotaikingoji prieskoninių augalų palangė Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Tradiciškai, baigiantis žiemai, laukiant šv. Velykų bibliotekoje kūrėme pavasarinę nuotaiką: gaminome želdinukus Oliziukus, juos prižiūrėjome ir džiaugėmės pirmąja žaluma.

Šie metai buvo paskelbti farmacininkės, žolininkės, dažnai vadinamos žiniuone Eugenijos Šimkūnaitės metais, todėl įrengėme nuotaikingą žaliąją Oliziukų palangę, kurioje auginome prieskonines žoleles (rozmarinus, mėtas, petražoles ir kt.)

Užklupus karantinui dalis eksponatų iškeliavo pas vaikus į namus. Bibliotekoje likusius linksmuolius lankė ir prižiūrėjo bibliotekininkės, stebėjo jų augimą. Su Oliziukų augintojais bendravome nuotoliniu būdu: dalijomės įspūdžiais, nuotraukomis, aptarėme žalumynų naudą žmogaus organizmui, ragavome vitaminingus jų plaukelius, rinkome vardus, kūrėme eilėraščius, pasakas…

Taigi mūsų Žalioji palangė, išsibarsčiusi po vaikų namus, suteikė daug džiaugsmo ne tik vaikams, bet ir jų šeimų nariams, ne tik papuošė Velykų stalą, bet ir paskanino patiekalus. Kiti vaikai pavaišino želmenėliais ir savo augintinius.

Manome, kad konkurso ,,Pasak žiniuonės…“ tikslas buvo pasiektas. Mokiniai kitokia, nepamokine veikla, buvo paskatinti domėtis vaistiniais augalais, jų savybėmis, nauda žmogaus organizmui, buvo plėtojami kūrybiniai, estetiniai gebėjimai, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė