Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

NUOTOLINĖ KNYGŲ UŽSAKYMO IR IŠDAVIMO TVARKA EKSTREMALIOS SITUACIJOS METU

Spausdinti

      I KNYGŲ UŽSAKYMAS IR NAUJŲ SKAITYTOJŲ REGISTRACIJA

  1. Registruoti bibliotekos skaitytojai LIBIS* elektroniniame kataloge susiranda ir užsisako norimas knygas. žr. čia: https://www.facebook.com/AlytausRSVB/videos/663193121081338/
  2. Asmenys, nesinaudojantys kompiuteriais, planšetėmis ar išmaniaisiais telefonais knygas užsisako telefonu.
  3. Skaitytojams, nesinaudojantiems bibliotekos elektroniniu katalogu, knygas parenka bibliotekos darbuotojai pagal skaitytojų  asmeninius pomėgius.
  4. Neregistruoti asmenys, norintys skaityti bibliotekoje, skaitytojo pažymėjimą gali įsigyti, pasikeisti, persiregistruoti elektroninių paslaugų portale: www.ibiblioteka.lt 

       II KNYGŲ IŠDAVIMO TVARKA

  1. Gavęs iš atsakingų bibliotekos darbuotojų patvirtinimą apie užsakytus leidinius, skaitytojas – griežtai nustatytu laiku: diena, valanda, minutė – atvyksta į biblioteką jų pasiimti.
  2. Atvykęs griežtai nustatytu laiku skaitytojas telefonu informuoja atsakingus bibliotekos darbuotojus apie savo atvykimą ir laukia savo užsakytų leidinių prie bibliotekos durų saugiu 2 metrų atstumu.
  3. Gavęs patvirtinimą telefonu, jog užsisakęs knygas skaitytojas jau atvyko prie bibliotekos, bibliotekos darbuotojas su apsaugine kauke ir vienkartinėmis pirštinėmis išneša užsakytas knygas vienkartiniame maišelyje ir palieka jas už bibliotekos durų.
  4. Siekiant išvengti žmonių būriavimosi, knygos skaitytojams bus išduodamos kas 15 minučių.

III KNYGŲ GRĄŽINIMO TVARKA

1.   Skaitytojams, grąžinus knygas į DGĮ**, esantį prie bibliotekos,  atsakingi darbuotojai su apsauginėmis     kaukėmis ir vienkartinėmis pirštinėmis suneša grąžintas knygas į biblioteką, jas išvalo, dezinfekuoja ir pa lieka saugiam 72 val. karantino laikotarpiui specialiai tam skirtose patalpose.

2.  Bibliotekos darbuotojai sudaro grąžintų knygų sąrašą, kuriame nurodo grąžintos knygos autorių, jos pavadinimą, inventorinį knygos numerį ir knygos karantinavimo pradžios datą.

3.  Skaitytojas užsisakęs dar karantine esančią knygą bus informuotas, jog norimą leidinį jis galės pasiimti tik pasibaigus 72 val. karantino laikotarpiui.

IV PASTABA

Rizikos grupei priklausantys skaitytojai privalo likti namuose ir jokiu būdu neiti į biblioteką atsiimti  užsakytų knygų. Jiems užsakytus leidinius į namus gali pristatyti jų artimieji, giminės, kaimynai ar pažįstami. Taip pat jie gali prašyti ir savanorių pagalbos.            

LIBIS* – Lietuvos integrali bibliotekų informacijos sistema

DGĮ** – Dokumentų grąžinimo įrenginys, esantis prie bibliotekos