Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tapyba ant drobės

Spausdinti

Visuotinis karantinas… Buvimas namuose… Be jokio skubėjimo, be neatidėliotinų reikalų, susitikimų… Tai taip neįprasta mūsų beprotiškai skubančiame pasaulyje, kad kartais net nežinome, ką veikti. Bet gal tai kaip tik ir yra proga permąstyti vertybes, prasmingai leisti laiką namuose, užuot nuolat skundžiantis gyvenimu. Tai ir metas prisiminti savo pomėgius, kuriems vis pritrūkdavo laiko, tai ir tinkama proga pasinerti į nepažįstamą pasaulį bei išbandyti kažką naujo.

Visi mes grožimės dailininkų nutapytais paveikslais ir galvojame: o, kad ir aš taip mokėčiau tapyti! Taip, kaip tai moka dailininkai – ne visiems duota. Tačiau nupiešti paveikslą, prisiliesti prie drobės ir dažų galime ir mes. Tai nebus pasaulio pripažintas šedevras, bet mėgautis meno terapija, neišleidžiant daug pinigų bei sukurti nuostabias puošmenas savo namų sienoms galime kiekvienas. O padėti mums gali  tapybos pagal numerius rinkiniai, kuriuose yra ant medinio porėmio užtempta tikra drobė bei akriliniai dažai, paletė dažams, teptukus ir viskas, ko reikia nutapyti pavaizduotą paveikslą.

Šalia knygų skaitymo bibliotekininkė Jolita Vaičiulienė pasiūlė nusipiešti paveikslus pagal skaičius ir pateikė daug naudingos informacijos: kaip susirasti paveikslus, juos įsigyti ir pan. Prie akcijos prisijungė nemažai norinčių. Kaip jiems sekėsi, galime pamatyti nuotraukose.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė