Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

KAIP PASIKEITĖME PER 20 METŲ?

Spausdinti

Jau dvi dešimtys metų, kai paskutinę balandžio mėnesio savaitę visos šalies bibliotekos pasidabina šventinėmis spalvomis ir siūlo savo skaitytojams įvairiausių atrakcijų. Ši šventė visiems žinoma kaip Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Lietuvos bibliotekininkų draugija kasmet skaitymo entuziastus pasitinka su įvairiais bibliotekų pokyčius konstatuojančiais šūkiais, o šiais, jubiliejiniais metais, atrodo viską apibendrinsime.

Kaip pasikeitėme per 20 metų? Keitėsi bibliotekų pastatai, knygos, žmonės… O kaip atrodys bibliotekos po dar 20-ies metų? Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė kviečia pasinerti į kūrybinį pasaulį ir sukurti bibliotekų viziją.

JAUNŲJŲ BIBLIOTEKININKŲ KONKURSAS „O KAIP PASIKEISIME PER ATEINANČIUS 20 METŲ“

Lietuvos bibliotekininkų draugijos taryba kviečia visus jaunuosius bibliotekininkus iki 35-erių metų, pasirinkus jiems norimą formatą (1 A4 formato puslapis / 30 s. vaizdo įrašas / 10 skaidrių prezentacija ar kaip tik fantazija sugalvos), pristatyti Lietuvos bibliotekų viziją po 20 metų. Dalyviams siūloma neapsiriboti realybe ir bibliotekas apgyvendinti netikėčiausiose vietose. Konkurso tikslas – skatinti jaunuosius bibliotekininkus dalyvauti konkurse ir iki Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės pabaigos (balandžio 30-os dienos) Lietuvos bibliotekininkų draugijai siųsti įsivaizduojamus bibliotekų pokyčius kontaktiniu elektroniniu paštu greta.kevelaitiene@pavb.lt nurodant vardą, pavardę, biblioteką ir amžių.

Kas laukia pateikus originaliausią viziją?

Visi, atsiuntę viziją ir gavę patvirtinimą el. paštu, dalyvauja konkurse. Jam pasibaigus Lietuvos bibliotekininkų draugijos taryba išrinks vieną nugalėtoją, kuris laimės bilietą į pasirinktą konferenciją Europoje, o antrą nugalėtoją rinks Facebook vartotojai, spausdami „patinka“ ant vizijų pristatymų LBD Facebook paskyroje. Pastarasis nugalėtojas bus apdovanotas firmine LBD užrašine ir kita atributika.

Daugiau informacijos rasite:

LBD svetainėje https://www.lbd.lt/ ir LBD Facebook paskyroje https://www.facebook.com/Lietuvosbibliotekininkudraugija/.

Kontaktinis asmuo:
Greta Kėvelaitienė
Lietuvos bibliotekininkų draugijos taryba
Tel. nr. +370 643 04929
El. p. greta.kevelaitiene@pavb.lt