Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Paminėkime Tarptautinę vaikų knygos dieną kitaip

Spausdinti

Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena, o taip pat – garsiausio pasaulio pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimtadienis! Nei vienas neįsivaizduojame vaikystės be pasakų, be jose slypinčios išminties. Nors rašytojo išsilavinimas buvo šešeri metai skaitymo ir rašymo įgūdžių, kuriuos gavo Odensės miesto labdaros mokykloje varguolių vaikams, tačiau tai nesutrukdė jo kūriniams pelnyti pasaulinės šlovės. Tai visiems žinomos pasakos apie Sniego karalienę, Mažąją undinėlę, Bjaurųjį ančiuką, pagal kurias sukurti filmai, baletai, kiti meno kūriniai.

Bibliotekos uždarė duris į savo knygų lobius, bet nepamirškite, kad dar yra atvertas žinių ir informacijos langas. Tai virtualios bibliotekos paslaugos: elektroninės knygos, duomenų bazės, žaidimai, konkursai, vaizdo įrašai, parodos, socialiniai tinklai, internetinės svetainės. Laiką namuose galima leisti turiningai, kūrybingai ir išmaniai.

Šiuo laikotarpiu dažniau atsigręžiame į praeitį, pasklaidome kelionių nuotraukas. Norėčiau pasidalinti  įspūdžiais iš apsilankymo H.K. Anderseno muziejuje Danijos sostinėje Kopenhagoje. Muziejus visada pilnas vaikų, yra sekamos H.K. Anderseno pasakos įvairiomis pasaulio kalbomis. Ryškiai apšviestose muziejaus erdvėse atgyja pasakų personažai…Gal atpažinsite visiems gerai žinomas pasakas iš šių nuotraukų.

Su gimtadieniu, Hansai Kristianai Andersenai!

 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė