Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kovo 11-oji – nauja Lietuvos pradžia“

Spausdinti

Lietuva, kai aš tave tariu —
Prieš akis sumirga raštų raštai,
Ir pilna padangė vyturių,
Ir linų žydėjimas be krašto…

Skamba ten seni, šventi vardai
Girių, upių, klonių ir sodybų…
Sunkią skausmo skarą suardai —
Sidabru Sietynas šiaurėj žiba.

(Bernardas Brazdžionis)

Šiemet visi švenčiame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį. Laisvė – tai didžiulė vertybė, kurią atsikovojome prieš 30 metų. Tai Laisvė reikšti savo įsitikinimus… Laisvė švęsti tas šventes, kurias norime… Laisvė kurti tai, kas mums patinka… Laisvė veikti… Laisvė tikėti ir mylėti… 

Pasitinkant šią Lietuvai ir mums visiems svarbią šventę, Vankiškių bibliotekoje vyko šventinis renginys, kurio metu skambėjo visų pamėgtos dainos bei buvo skaitomos eilės, skirtos Lietuvai. Renginio dalyviai turėjo progą pasiklausyti ansamblio „Pavakarys“(vad. Regina Tamašauskienė) atliekamų patriotinių dainų, o eiles, skirtas Lietuvai, skaitė vyresnioji bibliotekininkė D. Kočiūnė ir bibliotekos jaunoji skaitytoja Kamilė Žąsaitytė.

Visus sužavėjo grupės „Bent“ vaikinų – Edvino ir Vytauto atliekamos smagios dainos. Savo dainas šiai šventei taip pat skyrė Alytaus rajono savivaldybės Kultūros centro Miroslavo skyriaus liaudiškos muzikos ansamblis „Slabadėlė“ (vad. Vytautas Muliuolis). Neliko nuošaly ir bibliotekos skaitytojos. Štai Angelė Paliokienė ir Genutė Žilinskienė ta proga padainavo keletą dainų. Bibliotekoje taip pat buvo eksponuojama paroda „Kovo 11-oji – Lietuvos pradžia“.

Prasmingas ir gražus renginys subūrė ir jaunesnius, ir vyresnio amžiaus bibliotekos lankytojus. Tad džiugu, jog visi drauge su pakilia nuotaika pasitikome šią Lietuvai svarbią bei reikšmingą šventę.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė