Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškių biblioteka minėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Spausdinti

Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, visiems Lietuvos žmonėms brangi šventė. Minėdami šią dieną, atiduodame pagarbą visų kartų tautos didvyriams. Tėvynės meilė, tvirtas tikėjimas grąžino mūsų tautai laisvę ir valstybingumą.

Vasario 15 d. bibliotekoje vyko renginys, kurio metu pačios gražiausios eilės ir dainos buvo skirtos Lietuvai Tėvynei. Miroslavo gimnazijos pradinių klasių mokytoja Aurelija Kuncevičienė papasakojo susirinkusiems apie Vasario 16-osios prasmę ir svarbą, o jaunoji bibliotekos skaitytoja Gabrielė Marcinkevičiūtė ir vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė skaitė eiles Lietuvai. Patriotines dainas dainavo Otilija Kavaliauskaitė, ansamblis „Pavakarys“ (vadovai R. ir A. Tamašauskai), bibliotekos skaitytojos Angelė Paliokienė ir Genutė Žilinskienė.

Renginio metu buvo paminėta ir Šv. Valentino – Meilės diena. Ta proga biblioteka pasipuošė raudonų širdelių dekoracijomis. Taip pat bibliotekoje buvo eksponuojama ir Ingos Radišauskienės rankdarbių paroda, taipogi skirta Meilės dienai. Romansų grupė „Pavakarys“ skyrė pačias gražiausias romansų dainas, o bibliotekininkė skaitė eiles apie meilę. Į renginį atvyko garbingi svečiai: Lietuvos samariečių bendrijos Alytaus skyriaus pirmininkė Virginija Montvilaitė ir labdaros paramos fondo „Vilties sala“ direktorius Saulius Andrašiūnas, kurie bibliotekai padovanojo naujų knygų.

Alytaus rajono savivaldybė viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė