Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Atverk duris – tu savo sielai“

Spausdinti

„Poezija – visų pirma – svajonė, jausmas ir muzika, meilė ir neapykanta, apmaudas ir ilgesys, nuoširdus vaiko juokas ir mąstančio žmogaus sarkazmas, verksmas su ašarom ir ašaros be ašarų… Viskas, kas žmogiška“. /P. Širvys/

Vasario 13 d. Kumečių bibliotekoje vyko lazdijietės Jolantos Janulevičienės poetinės fotografijos parodos „Sielos durys“ pristatymas. Fotografija – tarsi tylos menas, kurį Jolanta įgarsino. Poezija ir muzika tarsi brolis ir sesuo. Muzikinius kūrinius susirinkusiems dovanojo Juozas Kavaliauskas. Renginyje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas.

Susirinkusiems renginio dalyviams autorė pristatė savo kūrybą, papasakojo nuotraukų atsiradimo istoriją, jų sąsajas su poetinėmis ištraukomis, kuriomis pažymėta kiekviena fotografija. Jolantos poezija ir fotografijos darbai klausytojams suteikė galimybę pajusti kaip jungiasi vaizdas, mintys, žodžiai, jausmai. Susijungę į visumą Juozo dainos ir Jolantos posmai pasiekė klausytojų širdis. Buvo visko: šypsenų, susimąstymų ir tylių ašarų.

Tai pirmasis renginys šiltoje, erdvioje ir jaukioje bibliotekoje. Bibliotekininkė džiaugėsi, kad direktorius pritarė idėjai praplatinti bibliotekos, dėkojo Alytaus rajono savivaldybės administracijai, kad skyrė papildomą patalpą ir sumontavo kondicionierius, kurių dėka nebaisūs ir šalti orai. Algiui Tamulynui ir seniūnaičiui Vidimantui Pocevičiui dėkojo už visokeriopą pagalbą tvarkant biblioteką. Buvo pagerbti ir 2019 m. skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ nugalėtojai, kuriems bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas įteikė diplomus bei dovanas geriausiems skaitytojams.

Renginiui pasibaigus visi vaišinosi Virginijos Pocevičienės iškeptu kugeliu, karšta kava, arbata, saldumynais. Susirinkusieji neskubėjo į namus, žvelgė į fotografijos darbus, rinkosi, kuris labiausiai jiems patinka.

Prasminga ir nuoširdi fotografijos, poezijos ir muzikos popietė nepaliko abejingų. Kiekvienas į namus išsinešė gerumo ir šilumos ugnelę savo širdyse.

Akimirka sustabdo laiką,
paklysta erdvėje garsai,
kada atodūsiai jau ilsis,
virpėjimas išlieka akyse…
…akimirka – sustabdo laiką…

/J. Janulevičienė/

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė