Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Dauguose tęsiasi „Metų knygos rinkimai” vaikams

Spausdinti

Vasario mėnesio popietėmis su Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinukais skaitėme knygas, kurios pretenduoja tapti geriausiomis šių metų knygomis vaikams. Štai Dovilės Zavedskaitės knygą „Lietus ir skafandras” turi visi vaikai, nes jas laimėjo paramos fondo „Švieskime vaikus” velykėlių projekte. Todėl šią knygelę buvo labai įdomu visiems skaityti. Skaitė vaikai, mokytoja, bibliotekininkė, vieni kitus taisėme, o paskui aptarėme pagrindinės veikėjos išgyvenimus.

Ignės Zarambaitės knyga „Stebuklingi senelio batai” labai patiko vaikams. Knygoje labai jautriai kalbama apie seno žmogaus ir vaiko ryšį. Vaikai labai atidžiai klausė skaitomo teksto, mokėsi, kaip reikia susigyventi su netektimi. Tačiau liūdnas nuotaikas praskaidrino nuotykiai, kuriuos berniukas patyrė užsidėjęs mirusio senelio stebuklingus batus.

Pristatydami knygą „Benas – sapnų siuvėjas“, kalbėjome apie nepaprastą berniuką, kuris turi ypatingą galią su stebuklinga adata susiūti nutrūkusius žmonių sapnus. Vaikai siuvo savo sapnus, paeiliui vienas kitą papildydami. Tokiu būdu visi kartu draugiškai išnarpliojome knygos turinį.

Visos knygos perskaitytos, pristatytos, aptartos, dabar laukia balsavimas.

Norime pasidžiaugti, kad akcija „Metų knygos rinkimai“ labai pasitarnauja skaitymo skatinimui. Akcijos metu jaučiame lankytojų ir skaitytojų pagausėjimą, didesnį knygų išdavimą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė