Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pasirodė specialus „Bibliotekos metų“ numeris, skirtas akcijai „Vasara su knyga“

Spausdinti

Sausio 6 d. pasirodė informacinio biuletenio „Bibliotekos metai“ septintasis numeris, specialiai skirtas birželio-rugpjūčio mėnesiais vykusiai respublikinei skaitymo skatinimo akcijai „Vasara su knyga“, kurioje rajono viešoji biblioteka užėmė pirmąją vietą. Priminsiu, jog per tris vasaros mėnesius 835 rajono bibliotekos skaitytojai perskaitė 6651 knygą ir tapo pačia aktyviausia šios akcijos biblioteka respublikoje.

Pirmame informacinio biuletenio puslapyje skaitytojai ras įdėtą nuotrauką, kurioje įamžinti geriausi 2019 m. akcijos „Vasara su knyga“ rajono bibliotekos skaitytojai su bibliotekos direktoriumi Aivaru Vyšniausku.

Antrame specialaus biuletenio puslapyje patalpintas straipsnis apie 12 geriausių suaugusių rajono viešosios bibliotekos skaitytojų pagerbimo ir apdovanojimo ceremoniją, vykusią spalio 3 d. rajono viešojoje bibliotekoje Vytauto Voverio knygos „Šventasis karas“ pristatymo metu.

Trečiame biuletenio puslapyje įdėta trumpa ir informatyvi geriausių ir aktyviausių filialų skaitytojų pagerbimo bei apdovanojimų apžvalga, kuri yra pateikiama su internetinėmis straipsnių nuorodomis. Tad norintys plačiau susipažinti su vienoje ar kitoje rajono bibliotekoje vykusiais skaitytojų apdovanojimais, gali tai nesunkiai padaryti įkėlę atitinkamą nuorodą į kompiuterio informacinės paieškos lauką.

Ketvirtajame biuletenio puslapyje patalpintas straipsnis apie 29 geriausių jaunųjų rajono viešosios bibliotekos skaitytojų pagerbimo ir apdovanojimo ceremoniją, vykusią spalio 17 d. rajono viešojoje bibliotekoje, kurioje jaunuosius knygų bičiulius sveikino ne tik bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, bet ir landi bei smalsi pelytė Berta.

Informacinis biuletenis tradiciškai išleistas ribotu 40 egz. tiražu ir bus platinamas rajono bibliotekose. 2020 m. kovo pradžioje pasirodys aštuntasis informacinio biuletenio „Bibliotekos metai“ numeris, kuriame skaitytojai taipogi ras trumpą svarbiausių bei reikšmingiausių 2019 m. antrojo pusmečio rajono bibliotekose vykusių kultūrinių renginių ir įvykių apžvalgą, apsilankys Mindaugo karūnavimo – Valstybės dienos minėjime Dauguose bei sužinos kaip buvo švenčiamas Daugų bibliotekos 80-ies metų jubiliejus.

Arnoldas Šatrauskas