Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsinis Almos Karosaitės knygelių skaitymas Pivašiūnuose

Spausdinti

Jeigu skaityti eilėraščius, tai tik tuos, „kuriuos lengvai įsimenam, kuriuos skaityti lengva, kuriuos skaitant „matai“, ką skaitai“. Tokios mintys kyla vaikams, o gal ne tik jiems… Todėl ne visų poetų kūrybą vaikai mėgsta. Vienos iš vaikų skaitomiausių knygų – poetės Almos Karosaitės kūriniai, kurios 75-ąsias gimimo metines mes minime šiemet.

Ta proga į Pivašiūnų biblioteką lydimi mokytojos Daivos Ambrasienės sugužėjo patys mažiausi mokinukai – Pivašiūnų gimnazijos pirmokai, pasiryžę garsiai skaityti poetės kūrybą. Garsinius skaitymus pradėjo Pivašiūnų bibliotekininkė, paskaitydama poetės eilėraštį „Rainių mokykla“. Vėliau kiekvienas pirmokas pasirinko iš parodos knygelę, kuri jam patiko ir paskaitė tą eilėraštį, kuris jam atrodė pats gražiausias.

Baigę skaityti rinkome geriausiai skaitantį pirmoką ir ilgai nesvarstę išrinkome tris prizininkus: Augustę Dobravolskaitę, Žilviną Žuravskį ir Emilį Slavinską. Pirmo apsilankymo bibliotekoje proga visi gavo po saldų prizą ir nusifotografavo prie spaudinių parodos, skirtos Almai Karosaitei.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė