Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė „Kas mažas neišdykęs“

Spausdinti

Sausio 19-ąją Almai Karosaitei būtų sukakę 75-eri. Deja, talentinga poetė išėjo Anapilin, nesulaukusi 70-ojo jubiliejaus. Ji pati žaismingai ir poetiškai pasakytų: „būtų sukakę septynios vaikystės“. A. Karosaitė parašė per 30 eilėraščių knygų vaikams. Jos eilėraštukams būdingas šmaikštumas, žaismingumas, netikėtos situacijos. Daug jos eilėraščių virto dainomis.

Paminėti poetės jubiliejų sausio 17-ąją susitikome su Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus paruošiamosios grupės ir pradinių klasių mokinukais.

Popietėje trumpai susipažinome su poetės biografija, apžiūrėjome bibliotekoje esančių knygelių ir virtualią parodą, garsiai skaitėme knygelę „Kas mažas neišdykęs“, iš kurios sužinojome, kad ne tik žmonės, bet ir žvėreliai susiduria su tokiomis pačiomis vaikų auklėjimo problemomis.

Antroje popietės dalyje, kad vaikai geriau pažintų poetę, žiūrėjome susitikimo su Alma Karosaite bei Kristina Gudonyte įrašą iš Aulelių vaikų globos namų. Vaikai galėjo pamatyti poetę, išgirsti jos balsą, paklausyti jos skaitomų eilėraščių, netgi atsakinėti į jos užduodamus klausimus. Na, o prizus už teisingus atsakymus teko dalinti bibliotekininkei.

Susitikimui pasibaigus vaikai išsirinko knygelių skaitymui namuose: vieni ėmė Almos Karosaitės kūrinius, kiti rinkosi kitus rašytojus, bet svarbiausia, kad beveik visi išėjo nešini bent viena knygute.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė