Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nekasdieniai susitikimai Alovės bibliotekoje

Spausdinti

Gruodžio 12 d. Alovės bibliotekoje lankėsi „Diemedžio“ leidyklos rinkotyros ir spaudos realizacijos skyriaus vadybininkas, Lietuvos kariuomenės atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius. Susitikime dalyvavo Alovės ir Ryliškių parapijų klebonas monsinjoras Stanislovas Stankevičius, Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja Loreta Alksninienė, mokytojai ir mokiniai.

Kalbėjome apie artėjančias šventes, apie skaitymą, nes svečio misija – perduoti bibliotekai knygas, kurias dovanojo „Vagos“, „Versmės“, „Diemedžio“ leidyklos, pakalbinti mokinius, sužinoti, kuo jie domisi, kokias vertybes puoselėja, ką skaito.

Nors vaikams sunkiai sekėsi prisiminti skaitomų knygų autorius, pavadinimus, bet svečiui galėjome pasakyti, kad kas rytą bibliotekoje vyksta garsiniai skaitymai, kurių metu skaitome Bruno Ferrero knygas „365 trumpi pasakojimai sielai“. Skaitymuose visada dalyvauja pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos, o skaito visi norintys ir gebantys raiškiai skaityti.

Tačiau mes ne tik skaitome šias knygas, bet ir bandome įsisąmoninti svarbiausius dalykus, stengiamės būti geresni, dalijamės savo nuomonėmis ir pastebėjimais. Juk „išgelbėti pasauliui užtenka, kad kiekvienas, nors ir visiškai mažas, išdrįstų pradėti“, – teigia Bruno Ferrero.

Esame nepaprastai dėkingi gerbiamam Arūnui Dudavičiui, kad akcija „Knygų Kalėdos“ neaplenkė ir mūsų bibliotekos bei tikimės, kad mūsų abipusė bičiulystė tęsis ir ateityje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė