Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Skaitymo skatinimo projektas „Bendravimas. Ar aš turiu draugą?“

Spausdinti

„Tikras draugas yra tas, kuris ateina, kai likusi pasaulio dalis išeina“ /Walter Winchell/

Prieš metus Lietuvos Respublikos Kultūros bei Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministrai pasirašė įsakymą „Dėl skaitymo skatinimo 2019-2024 metų programos ir skaitymo skatinimo programos 2019-2021 metų veiksmų plano patvirtinimo“, kurio paskirtis – „formuoti ir įgyvendinti skaitymo skatinimo politiką, siekiant įvairaus amžiaus ir skirtingų socialinių grupių gyventojų motyvaciją skaityti“.

Pivašiūnų biblioteka pradėjo vykdyti šią programą parašiusi projektą ir gavusi finansinę paramą. Galbūt nebūtų buvę šio projekto, jei nebūtų draugų…

Kiekvieną kartą važiuodamas iš Vilniaus į Alytų atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius užsuka į Pivašiūnus, aplanko biblioteką, padovanoja knygų. Prie arbatos puodelio pakalbame apie darbus, įvairias veiklas. Pasiguodus, kad labai sunku sudominti vaikus knygų skaitymu, gerbiamas Arūnas „mestelėjo“ mintį, jog reikia kiekvienam vaikui nupirkti po knygą, kurią jis norėtų perskaityti ir pasidalinti mintimis apie ją su kitais. Taip gimė mintis rašyti projektą, kurio finansinį rėmėją pažadėjo surasti pats Arūnas. Savo pažadą jis įvykdė: mūsų projektui finansavimą skyrė UAB „Garsų pasaulis“.

Džiaugiuosi, jog renkantis knygas bibliotekininkės nuojauta manęs neapgavo. Visiems labai patiko gautos knygos, kurių biblioteka ,deja, neturi… Pivašiūnų gimnazijos trečiokai skaitė M. Widmark knygą „Ilga kelionė“, o ketvirtokai – K. Kazijevaitės „Mano sesė ir aš“.

Gruodžio 6 d. susirinkę į biblioteką vaikai garsiai skaitė ištraukas iš knygų, pasakojo, kas ir kodėl jiems labiausiai patiko, noriai bendravo su į renginį atvykusiomis viešniomis iš Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Butrimonių bibliotekos ir gimnazijos. Renginio pabaigoje visi panoro, kad gerbiamas Arūnas jiems kažką įrašytų knygelėse, ką jis ir padarė.

Nuoširdus ačiū UAB „Garsų pasaulis“ už finansinę paramą, kurios dėka įvyko mažas stebuklas: kiekvienas dovanų gavo po knygą. Taip pat dėkoju UAB „Vagos prekyba“ darbuotojai Aistei Petrošienei, kuri siuntė ilgus sąrašus knygų, na ir, žinoma, kraštiečiui Arūnui Dudavičiui už nuolatinį dėmesį bibliotekai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė