Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tikrasis menas – mūsų pačių gyvenimas

Spausdinti

„Visų rūšių menas, kurį praktikuojame, yra mokymasis. Tikrasis menas – mūsų pačių gyvenimas“ /Mary Carolyn Richard/

Kūrybinė valandėlė Advento vainikas Alovės bibliotekoje, žinoma, užtruko kur kas ilgėliau… Juk pakalbėti norėjosi ir apie Adventą, ir apie artėjančias šventes, ir apie augalus, ir apie dovanas…

Susitikimai su kūrėja Laima Zajančkauskiene visada įkvepia naujiems ieškojimams, pamąstymams, net kitokiam požiūriui ir supratimui. Tad ir kūrybinė valandėlė buvo ne vien tik rankų pamiklinimas.

Būdama tvirtai įsitikinusi, turėdama gerą skonį ir darbo su augalais patirtį, gebėjimą suvokti tai, kas reikšminga ir tikra, negailėdama ir tiesaus žodžio, viešnia apie save sako, kad „dėl savo tiesmukumo kartais tenka ir gailėtis, ir gėdytis… Neturiu jokio pažymėjimo, tad floriste savęs ir nelaikau… Esu savikritiška, o ir pasitikėjimo kartais pritrūksta. Jeigu kažką ir nuveikiu, tai tik todėl, kad žmonės paprašo, o pasakyti NE – nesugebu…“, – teigė ji.

Būdama gamtos vaikas Laimutė atsivežė gausybę džiovintų augalų, riešutų, kankorėžių, šakelių, žodžiu visko, ko tik galėtų prireikti edukacijai. Jau vien tai, kad šiam susitikimui viešnia susuko iš vaškuolės žvakes, rodo jos atsakingą požiūrį į tai, ką daro. Juolab, jog ir pati tai darė pirmą kartą. „Advento vainikas – himnas gamtai, tad jame jokių blizgučių neturi būti… Aš už natūralumą“, – sakė viešnia.

Artėjančios šventės ne tik džiugina, bet ir įpareigoja. Vainikai ir emocijos, žinoma, iškeliavo į juos kūrusių ir edukacijoje dalyvavusių namus. Vienas kitas vainikas papuošė ir biblioteką.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė