Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gerumo pamokėlė Alovės bibliotekoje

Spausdinti
Ak, kaip liūdna būtų, jeigu neturėtume draugų… Draugus vienija bendros veiklos, pomėgiai, patirtys…

Lietuvių kalbos pamokoje pirmos ir antros klasių mokiniai ir jų mokytoja Renata Miškauskienė skaitė Sam McBratney knygelę „Ar žinai, kaip aš tave myliu?“ ir Miriam Moss „Užmiršau pasakyti, kad myliu tave“. Vaikai susidomėję klausėsi mokytojos skaitomos istorijos apie Bilį. Ir ne tik klausė, bet patys skaitė ir įterpdavo vieną kitą pastebėjimą apie savo išgyvenimus.

Dar daugiau emocijų vaikams sužadino knygelė „Ar žinai, kaip aš tave myliu“. Čia visi turėjo ką pasakyti. Ir apie mažybinius vardus, kuriais vaikus vadina tėveliai: mažute, saulute, pupa…, ir apie savo žaislus, kuriems yra sugalvoję gražiausius vardus. Kai kas juos net į mokyklėlę atsineša…

Valandėlė, kurios metu atsiskleidė ir jausmai, ir vaikų gebėjimai skaityti, pasakoti ir prisiminti išgyventus potyrius, tikiuosi, kad suartino bendraklasius.

Visi vaikai turi daug gerumo, tik ne visi jį parodo… Kartais reikia didelių pastangų, kad galėtum ištarti „atsiprašau“, „myliu tave“. Gal knygelės ir paskatins juos būti dar geresniais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė