Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio bibliotekoje pristatytas ,,Dzūkų kalendorus“

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filiale niūrią lapkričio popietę susirinkusiųjų nuotaiką praskaidrino malonus ir šiltas susitikimas su asociacijos „Vilniaus dzūkuliai“ pirmininku Juozu Žitkausku ir fotomenininku Vytautu V. Stanioniu, kurie į mažą Dzūkijos kampelį atnešė džiugią žinią – pristatė ,,Dzūkų kalendorų“.

Šio leidinio autorius patikino, kad šis kalendorius nėra komercinės paskirties. Tai, visų pirma, yra kultūrinė žinia apie Dzūkiją. ,,Man svarbu kultūrinį aspektą derinti su praktiškumu, noriu, kad kalendorių ant sienos pasikabinęs ar ant stalo pasistatęs žmogus nuolat į jį žvilgtelėtų, kažką perskaitytų, įsimintų įdomių faktų apie Dzūkiją“, – teigė kalendoriaus sumanytojas.

Svečias gražia dzūkiška šnekta papasakojo apie savo veiklą, kalbėjo apie būtinybę išsaugoti gimtąją tarmę. Besiklausantys gražios dzūkiškos šnektos tekstukus dzūkiškai paskaityti panoro ir daugiau popietės dalyvių. Nostalgiją dzūkiškai šnektai kėlė ir mažųjų gimnazijos solisčių atliekamos dainos.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė