Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šiaurės šalių literatūros savaitė Dauguose

Spausdinti

Lapkričio 11-15 dienomis Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filiale vyko tradicinė Šiaurės šalių literatūrai skirta savaitė. Jos tikslas – puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo.

Šiais metais Šiaurės šalių literatūros savaitės tema – šventės. Kad vaikai pajustų šventės nuotaikas, skaitymams „Auštant” pasirinkome Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė” skyrių „Pepė švenčia gimimo dieną”. Į skaitymus pakvietėme pradinių klasių mokinius, balionus papuošėme Pepės strazdanėlėmis ir riestomis kasytėmis, paruošėme žaidimus, užduotis, kurios padėjo sukurti šventinę nuotaiką, uždegėme žvakes ir atsivertėme knygas.

Bibliotekoje visų pradinių klasių mokiniai klausė skaitomo teksto, žaidė, dėliojo šventės dėlionę, atsakinėjo į viktorinos klausimus, piešė nuotykius ir išgyvenimus, kuriuos patyrė Pepė ir vaikai gimtadienyje, aptarėme nuostabias knygos iliustracijas. Visi kartu patyrėme skaitymo, pasakojimo ir bendrystės šventines nuotaikas.

Bibliotekoje veikė knygų parodos „Šiaurės šalių rašytojų knygos vaikams” ir „Nuotykių ir fantazijų šalyje” (Astrida Lindgren). Taip pat visą savaitę pildėme vaikų piešinių parodą naujais darbeliais. Šviesos ir knygos skaitymo šventės idėją puoselėjome Daugų bibliotekoje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė