Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nuotaikinga rudens popietė Vankiškių bibliotekoje

Spausdinti

Kaip vasaros akordas, diena skaidri,
Nors jau ruduo per žemę brenda.
Dienas, kaip auksinius lapus, verti,
Kurie nuo medžių žemėn krenta.
Nuo saulės bučinio nuauksinti miškai,
Rausvais delnais į dangų moja.
O žeme, – margu kilimu likai,
Jis guli, spindi man po kojom.

(Ramutė Tamošaitytė-Biesevičienė)

Bobų vasara jau atsisveikino, dienos trumpėja, vakarai tamsėja, nenumaldomai artėja atšiaurus lapkritis su pilkomis dienomis, į langus barbenančiais lietaus lašais. Bet nėra taip blogai, kiekvienas metų laikas turi savų privalumų. Ruduo – tai laikas, kai pati gamta priverčia sulėtinti tempą, aktyvias dienas pakeisti buvimu namuose, apsilankymu bibliotekoje. Tai toks metas, kai daugiau laiko galime skirti įdomios knygos skaitymui, susitikimams ir pokalbiams….

Spalio 25 d. Vankiškių bibliotekoje vyko nuoširdi ir linksma popietė su Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nare, Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ nare, poete, rašytoja, dainų atlikėja Ramute Tamošaityte-Biesevičiene. Bibliotekos lankytojai turėjo galimybę susipažinti su Ramutės kūryba. Dauguma jos sukurtų eilėraščių tapę dainomis, džiugino susirinkusių širdis, nes poetė kvietė padainuoti kartu su ja ir žiūrovus.

Poetės eilėraščiuose atsispindi meilės tematika, nes tik gyvenimą mylintis žmogus gali rašyti tokias jautrias eiles. Poetė pasakojo apie kiekvieną perskaitytą eilėraštį, kaip jie gimė iš jos išgyvenimų. Bibliotekai padovanojusi keletą savo knygų, ji palinkėjo nepasiduoti rudens darganoms, mylėti gyvenimą ir džiaugtis kiekviena išaušusia nauja diena.

Popietėje dalyvavo ir savo atliekamas dainas susirinkusiems dovanojo Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus liaudies dainų ansamblis „Slabadėlė“(vadovas Vytautas Muliuolis). Nuoširdus bendravimas, jautrios eilės, skambios dainos praskaidrino susirinkusių nuotaikas.

Popietės metu diplomais buvo apdovanoti bibliotekos skaitytojai, 2019 m. vasarą dalyvavę Lietuvos bibliotekų organizuotose varžytuvėse „Skaitymo iššūkis“ ir sėkmingai įveikę visas užduotis – perskaitę 20 knygų.

Bibliotekoje taip pat veikia skaitytojos Ingos Radišauskienės meno dirbinių paroda, kuria bibliotekos lankytojai turės galimybę grožėtis ir lapkričio mėnesį.

                                                                                       Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė