Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Saugios aplinkos kūrimas yra bendras visų mūsų tikslas

Spausdinti

Kančėnų kaimo bendruomenė „Dėmesio centras“ dalyvavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato konkurse „Veikliausia bendruomenė“. Parengti paraišką ir veiklos prezentaciją buvo patikėta bibliotekai, nes bendruomenę ir biblioteką jau eilę metų sieja glaudus bendradarbiavimas. Spalio 24 d. konkurse dalyvavusios bendruomenės organizatorių buvo pakviestos į komisariatą viešai ir vaizdžiai pristatyti savo veiklą, kuriant saugią aplinką bendruomenėje, visuomenėje.

Savo pranešime akcentavome, kad neabejotinai nepaskutinis vaidmuo šiame visuomenės gerovės kūrime tenka ir bibliotekoms. Bibliotekos, kaip informacinės, kultūrinės ir socialinės institucijos veikla turi svarbios įtakos visuomenės saugumui, socialinei pažangai, gyvenimo kokybei. Vis daugiau viešojo gyvenimo sričių persikeliant į elektroninę erdvę, ypatingas dėmesys yra skiriamas saugaus elgesio internete mokymui ir ugdymui. Pavojus privatumui, patyčių grėsmė, pavojus atskleisti asmeninę informaciją, galimos apgavystės ir kiti iššūkiai gali kilti kiekvienam.

Šiuo požiūriu bibliotekininkams labai talkina respublikiniu lygiu įgyvendinamas projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“, kuris suteikia gyventojams galimybę stebėti internetines transliacijas kaimo bibliotekoje ir mokytis saugaus elgesio internete bei viešojoje erdvėje. Biblioteka teikia svarbias paslaugas vietos bendruomenei socialinės atskirties mažinimo, žalingų įpročių prevencijos, didesnio užimtumo bei laisvalaikio praleidimo galimybių suteikimo, visuomenės informavimo ir švietimo saugumo klausimais, žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo srityse.

„Saugumas yra antras pagal svarbą žmogaus poreikis. Pirmas – fiziologinis: valgis, miegas…tai, ko reikia kūnui. O visa kita – po to“, – kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė. Vicemerė, daug nuveikusi Alytaus rajono kaimo žmonių sveikatinimo labui būdama Visuomenės sveikatos biuro direktore, savo paramą pažadėjo ir dabar. Pagarba.

Kaip ir didelė pagarba konkurso organizatoriams bei mūsų kuratoriams: Alytaus apskrities VPK pareigūnams Zitai Sadauskienei ir Donatui Katlauskui. Malonu jausti, kaip griežtoji institucija policija laužo stereotipus ir tampa vis atviresnė visuomenei. Ačiū už Alytaus apskrities VPK viršininko Alvydo Jurgelevičiaus pasirašytą padėką, šiltą priėmimą. Ir už prizą – vaizdo stebėjimo kamerą, kuri neabejotinai pasitarnaus visų mūsų saugumui.

P. S. Labai ačiū už pagalbą rengiant pristatymą Alytaus rajono savivaldybės Komunikacijos skyriaus vyresn. specialistui Andriui Kuzmauskui bei 2018-ųjų metų geriausiai bibliotekos skaitytojai Jolantai Grikevičienei!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kančėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Mikuckienė