Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Mokinių ir tėvų bendrystė Butrimonių gimnazijoje: sukurtos kompozicijos iš gamtoje randamų medžiagų

Spausdinti

Šiandieninė mokykla siekia ne tik suteikti mokiniams įvairių sričių žinių, gebėjimų, bet ir ugdyti vertybines jų nuostatas. Siekiant įgyvendinti šiuos tikslus, spalio 24 d. Butrimonių gimnazijoje įvyko rytmetys ,,Rudens dovanos – sveikesnė aplinka“.

Šalia gimnazijos esančioje pievoje pradinių klasių mokiniai kartu su tėveliais ir savo mokytojomis – Gina Griškoniene, Rita Peckuviene, Sigute Žvinakiene, Nijole Karkauskaite – kūrė ornamentinę kompoziciją iš gamtoje surandamų natūralių medžiagų. Vyresniųjų klasių mokiniai drauge su dailės ir technologijų mokytoja Neringa Jančauskaite darė šventines dekoracijas ir demonstravo savo sukurtus kostiumus, puoštus rudeniniais lapais.

Renginio metu veikė sveiko maisto kavinė ir mugė, kurią organizavo teatro mokytoja Asta Daironienė. Svečiai buvo vaišinami gilių kava, vaikai prekiavo savo pačių pagamintais patiekalais: obuolių sūriu, gilių kava, daržovių traškučiais, šaltalankių gira. Taip pat mokiniai dekoravo stalus, kūrė plakatus, kuriuose atsispindėjo daržovių ir vaisių nauda žmogaus sveikatai.

Šventinę nuotaiką padėjo sukurti 1-5 klasių jaunučių choras, padainavęs dainą „Rudenėlis“ (mokytoja Neringa Valvonienė). Trečiokai ir ketvirtokai atliko lietuvių liaudies šokį „Gintariniai riešutai“ (vadovė Živilė Patinskaitė). Gimnazijos direktorius Valdas Valvonis džiaugėsi suorganizuota švente, dekoruotomis gimnazijos erdvėmis, padėkojo tėveliams už bendradarbiavimą ir įteikė padėkos raštus bei dovanas dalyviams.

Kadangi renginio metu buvo akcentuojama sveikatingumas ir ekologija, o šiuo metu Alytaus mieste ir rajone įvyko didelė gamtos tarša, mokiniai Butrimonių bibliotekos buvo paskatinti prisijungti prie akcijos ,,Nupiešk ugnies tramdytoją Dzūkijoje“.

Džiaugiamės švente ir nuoširdžiai dėkojame pradinių klasių mokinių tėveliams už aktyvų dalyvavimą, kūrybinius sumanymus ir bendradarbiavimą.

Butrimonių gimnazijos informacija