Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Minėjome Eduardo Mieželaičio 100-metį

Spausdinti

Spalio 11-ją į Punios biblioteką rinkosi Punios pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai, lydimi savo mokytojų Daivos Bartkevičienės ir Daivos Abramavičienės. Čia vyko popietė „Eina saulė per pasaulį“, skirta poeto, vertėjo Eduardo Mieželaičio 100-osioms gimimo metinėms. Šis poetas pastaruoju metu primirštas ir vienas prieštaringiausiai vertinamų sovietmečio poetų, bet, žinoma, su vaikais tokių sudėtingų problemų negvildenome. Mums rūpėjo jo gana gausi kūryba vaikams, kurioje atsispindi skaidrus, paprastas santykis su gamta.

Ko gero pats žinomiausias jo kūrinėlis – tai linksma ir pamokanti istorija vaikams ,,Zuikis Puikis“. Ne veltui ši eiliuota pasaka pateko į Lietuvos šimtmečiui skirtą sąrašą „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“ 9-uoju numeriu. Tad pirmiausia ir skaitėme šią poemą, įsijautėme į Zuikio Puikio nuotykius ir išbandymus. Šis kūrinys taip pat priminė vaikams, kas yra atsakomybė ir pareiga.

Antroje popietės dalyje kalbėjome apie vasaros „Skaitymo iššūkį“, jo rezultatus Lietuvoje, Alytaus rajone ir mūsų bibliotekoje. Ypač džiaugėmės, kad mūsų rajono viešoji biblioteka su savo filialais šiemet tapo šio respublikinio konkurso nugalėtojais, o mes bent dalele prisidėjome prie šio laimėjimo. Punios bibliotekoje skaitymo iššūkiui registravosi 29 skaitytojai (įveikė 25), iš jų 12 vaikų iki 14 metų (įveikė 10). Visi kartu jie perskaitė 211 knygų.

Popietės metu apdovanojome tris iššūkį įveikusius pradinių klasių mokinius: Ugnę Montvilaitę (4 kl.), Kovą Bosovec (4 kl.) ir Danielių Šmitą (3 kl.). Jie gavo akcijos organizatorių diplomus, knygų skirtukus bei rėmėjų padovanotas knygeles.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė