Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Skaitymo iššūkis” Daugų bibliotekoje

Spausdinti

Skaitymo skatinimo akcijoje „Vasara su knyga” Daugų biblioteka dalyvauja jau ketvirtus metus. „Skaitymo iššūkyje” užsiregistravo 65 mūsų bibliotekos skaitytojai, jie perskaitė 1233 knygas. 35 vaikai sėkmingai įveikė visas užduotis, tad mums labai smagu pasidžiaugti savo skaitytojų aktyvumu.

„Skaitymo iššūkis“ – tai turiningas ir smagus užsiėmimas, kai dirbame visi kartu: vaikai, tėvai, mokytojos ir bibliotekininkės. Šiandien pakvietėme Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinių klasių mokinius, jų mokytojas, tėvus ir senelius į popietę apibendrinti mūsų visų vasarą nuveiktus darbus. Galime tik pasidžiaugti, kad vaikai perskaitė daugiau negu penkias knygas ir „Skaitymo iššūkį“ įveikė kelis kartus.

Buvo apdovanoti devyni pradinių klasių mokiniai: Ugnė Zenevičiūtė (3a), Jorė Baliukynaitė (4a), Ąžuolas Karpiejus (4a), Kamilė Luckutė (4a), Katerina Plytnikaitė (4a), Gabrielė Ptašnykaitė (4a), Linas Sabaitis (4a), Aida Marija Stivanello (4a), Rugilė Šupšinskaitė (4a). Jie gavo akcijos organizatorių knygų skirtukus ir rėmėjų knygas bei saldžius prizus. Labai džiaugiamės, kad pradinių klasių mokytojos dalyvavo akcijoje ir padėjo organizuoti skaitymų pieveles, skaitymo rytmečius, popietes, knygosūkius ir kitas veiklas, kuriose buvo skatinamas skaitymas.

Ketvirtos klasės mokiniai ir mokytoja Vita paruošė inscenizuotą E. Mieželaičio knygos „Zuikis Puikis” skaitymą, o vaikams padėjo šokių mokytoja Alvyra Mikailionienė. Visi nuotaikingai pasižadėjome gerai mokytis, skaityti knygas ir dalyvauti bibliotekos veiklose.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė